Slovenija

Janković bo vztrajal pri kandidaturi

STA / S.R.
3. 10. 2013, 18.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ljubljanski župan Zoran Janković kljub odločitvi izvršnega odbora PS, da se volilni kongres prestavi, ostaja kandidat za predsednika stranke. Kot je dejal za STA, odločitve odbora ne vidi kot nezaupnico njemu. Dodal je, da bo na koncu prej ali slej kongres odločil o vseh pomembnih vprašanjih za razvoj države in stranke.

Svet 24
Janković bo vztrajal.

Janković je pojasnil, da je prestavitev volilnega kongresa stranke legitimna odločitev izvršnega odbora. Sam pa kljub temu vztraja pri kandidaturi.

"Ko sem se odločil za kandidaturo, sem pojasnil, da imam zanjo nekaj razlogov, ki jih bom pojasnil na kongresu stranke. Pri tem vztrajam in se ne umikam. S tako resnimi zadevami se ne igram," je dejal.

Na vprašanje ali popolno podporo članov izvršnega odbora Bratuškovi vidi kot nezaupnico njemu, pa je odgovoril, da "tudi slučajno ne", ampak jo vidi bolj kot zaupnico Bratuškovi. "Kaj pa naj bi drugega storil izvršni odbor, kot dal zaupnico predsedujoči stranke, saj smo jo skupaj predlagali. Do kongresa vodi stranko in to je dejstvo," je še dejal Janković v kratkem odzivu.

Izvršni odbor PS je soglasno sprejel odločitev, da v dani politični situaciji volilni kongres, načrtovan za 19. oktober, preloži na čas pred državnozborskimi volitvami. Prav tako je sprejel soglasno odločitev, da popolnoma podpira Alenko Bratušek kot premierko in predsednico stranke, je po seji odbora dejala podpredsednica PS Maša Kociper.

Izvršni odbor je ocenil tudi, da vlada dela dobro in sprejema vse nujne ukrepe za rešitev krize. Z odločitvami je PS znova postavila interes države pred interese stranke, meni Kociprova. Odločitev odbora tako najbolj prispeva k politični stabilnosti v državi, saj si v PS po njenih besedah ne želijo, da bi bila ta v trenutnih razmerah porušena.

"Močnejšega političnega sporočila iz stranke, kot je to, da izvršni odbor soglasno podpre Alenko Bratušek tako kot premierko kot tudi kot predsednico stranke, v tem trenutku ne moremo dati ne mi ne kateri koli drug organ stranke," pa je poudaril podpredsednik PS Robert Golob.

Bratuškova po seji izvršnega odbora stranke izjav ni dajala.