Slovenija

Radio Aktual – zgodba o uspehu

K. Š.
14. 9. 2013, 07.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Radio Aktual je imel v zadnjih šestih mesecih kar 70-odstotno rast poslušanosti, s čimer se je povzpel prav v vrh med komercialnimi radijskimi postajami v Sloveniji (doseg 101.000 poslušalcev), kažejo povzetki iz raziskave o poslušanosti radijskih postaj Radiometrija, ki jo izvaja Media Pool.

Arsen Perić / Radio Aktual

Svet24 na Aktualu 

Poleg dnevnih novic Svet24 se v Aktualov eter javljamo tudi mi. Vsako jutro urednica dnevnih vsebin Petra Rupnik in novinar Simon Rosc predstavita najbolj vroče teme iz aktualne številke časopisa Svet24. Poleg njiju se vsako jutro v studiu oglasi tudi Andrej Miljković, ki predstavi najzanimivejše teme iz športnega dnevnika Ekipa.

Radio Aktual velja za edini radio, na katerem ima prvo besedo kakovostna glasba. In sicer ne taka, kakršno poslušate na vseh drugih komercialnih radijskih postajah, temveč poslušalce razvaja z glasbo, ki jih spominja na počitnice in najlepše poletne trenutke, ob tem pa ne pozabi na slovensko glasbo.

Aktual = aktualnost

Posebnost Radia Aktual je tudi, da vsebine pripravljajo sproti, zato so lahko še bolj aktualni, prav tako nimajo posnetih telefonskih pogovorov, ampak poslušalci kličejo v živo. In še nekaj je njihova posebnost – medtem ko drugi radii gradijo prepoznavnost na eni voditeljski zvezdi ali zvezdniškem voditeljskem paru, Radio Aktual raje zabava z vedno nasmejano ekipo, v kateri so prav vsi enako pomembni in nepogrešljivi. 

Čestitke prav vsem, ki soustvarjajo zgodbo o uspehu Radia Aktual – pred mikrofoni, za mešalno mizo in v pisarni!

Aktualovci so samosvoji 

Samosvoja pot, ki jo v slovenskem medijskem prostoru ubira Radio Aktual, se je očitno izkazala za pravo, saj je raziskava pokazala, da so poslušalci bolj kot radiev po vzoru tujih komercialnih postaj in ustaljenih programskih shem željni takih z drugačnim, inovativnim pristopom ter bolj kot na tuje uspešnice prisegajo na kakovostno domačo glasbo. 

Arsen Perić / Radio Aktual
Simon Prelesnik
Arsen Perić / Radio Aktual
Anita Gošte
Arsen Perić / Radio Aktual
Mitja Grajzar
Arsen Perić / Radio Aktual
Mitja Urbančič

Uigrana ekipa, polna pozitivne energije 

Simon Prelesnik, Eva Cimbola, Klemen Bunderla, DJ Dady, Mitja Grajzer, Mitja Urbančič in Anita Gošte za jesen obljubljajo še več odlične glasbe, ki vas bo spominjala na počitnice, pa aktualnega dogajanja in tudi smeha …   

Arsen Perić / Radio Aktual
Petra Rupnik med jutranjim javljanjem o aktualnih zadevah iz časopisa Svet24

Svetovci smo 'uleteli' v studio Radia Aktual ravno med jutranjim programom, ki sta ga vodila Klemen in Eva.  

Arsen Perić / Radio Aktual
Ena večjih Aktualovih zvezd pa je gotovo legendarni DJ Dady, ki s svojo oddajo 60–90 vsak petek od 17. ure dalje dviguje temperaturo. Tu v tandemu z legendarnim Jasminom Stavrosom.

Arsen Perić / Radio Aktual
Posvojeni aktualovec, novinar športnega dnevnika Ekipa Andrej Miljković

Arsen Perić / Radio Aktual
Klemen Bunderla v svojem 'resnem' trenutku

Arsen Perić / Radio Aktual
Klemen in Eva, prijatelja in uigrana sodelavca

Arsen Perić / Radio Aktual
Nagajiva ...