Slovenija

V Ljudskem vrtu zbrali 59.850 ml krvi

Gabrijel Toplak
3. 9. 2013, 20.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Najzvestejši navijači mariborskega nogometnega kluba so se množično udeležili krvodajalske akcije, ki jo je organiziralo vodstvo kluba

NK Maribor
Krvodajalska akcija

Potem ko je Nogometni klub Maribor pred dvema letoma kot prvi športni kolektiv v državi pristopil k akciji zbiranja dragocene življenjske tekočine, ki jo v zdravstvenih ustanovah vedno potrebujejo, še vedno ostajajo zvesti tradiciji. Pred dnevih so v prostorih kluba organizirali ponovno krvodajalsko akcijo.

Željko Latin, predstavnik mariborskega kluba za stike z mediji, je poudaril, da klub ostaja tesno povezan s okoljem, saj mu prav okolje daje neizmerno energijo in podporo pri delu. “Med osnovnimi načeli delovanja kluba iz Ljudskega vrta je zapisano pomagam in pomagalo se je tudi tokrat. Potez humanitarnega značaja ni nikdar dovolj, zato smo v sodelovanju z Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor v začetku tedna znova izpeljali krvodajalsko akcijo, s katero vsi povezani z vijoličasto barvo izkažemo podporo vsem someščanom, ki so potrebni pomoči,” je pojasnil Latin in nadaljeval, da so končni podatki tako imenovanega projekta pozitivne energije Podaj naprej vijol’čno kri, projekt za sedanjost in prihodnost, dovolj zgovorni. Dosegli so svoj namen in po opravljenih odvzemih zbrali kar 59.850 mililitrov krvi. 

Predstojnica Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor Lidija Lokar je ob zaključku akcije dejala: “Čeprav je udeležba včasih tudi drugod velika, je tukaj ozračje drugačno. Pozitivno in prijetno, med krvodajalci pa je bilo nekaj takšnih, ki so prišli prvič. Tega smo vedno veseli v upanju, da jih imamo na voljo, ko jih spet potrebujemo. Klub in vsi udeleženci so dokazali, da so pripravljeni pomagati, ko je treba. V klubskih prostorih so nam zagotovili vse pogoje, kot da smo na oddelku UKC. Zaloge je treba obnavljati, saj se zbrana kri predeluje, rok uporabe je omejen in jo potrebujemo vsak dan. S tem prispevkom smo izplavali iz mejnih zalog in smo zelo hvaležni vsem, ki so priskočili na pomoč. Upamo, da bo krvodajalska akcija pod okriljem NK Maribor ostala tradicija.”