Kultura

Zaradi princese Diane se bo skrivala?

K.A.
3. 9. 2013, 16.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Čeprav je od smrti princese Diane minilo že 16 let, pa princesa ljudskih src s svojo življenjsko zgodbo še vedno dviguje veliko prahu. Na filmska platna namreč prihaja drama o njeni ljubezenski romanci s Hasnatom Khanom, zaradi katere glavna igralka Naomi Watts zadnje tedne bolj malo spi

Snemanje filma je dvigovalo veliko prahu.

Hollywoodska igralka Naomi Watts (44) je v zadnjih mesecih doživela veliko filmsko preobrazbo, brez težav se je prelevila v čedno in popolno princeco Diano, za potrebe novega projekta pa se je vživela v nosečo prostitutko. Čeprav je za vlogo princese ljudskih src dobila številne pohvale, pa se večkrat nagrajena igralka še vedno spopada s kančkom dvoma. „Če kritike na vlogo Diane ne bodo dobre, bom morala verjetno zapustiti državo,“ je povedala za modni magazin V. „Morda se bom morala celo skrivati. Dvakrat sem celo pomislila, da se raje ne bi spuščala v ta projekt. Preden sem privolila, sem rekla ne, saj sem se zavedala, kako velik izziv je takšna vloga. Tedne in tedne sem premišljevala. Na koncu sem vlogo sprejela, ker si nisem želela, da bi jo igrala katerakoli druga igralka."


 Če kritike na vlogo Diane ne bodo dobre, bom morala verjetno zapustiti državo.

V Veliki Britaniji rojena igralka, ki se je že pri rosnih štirinajstih letih preselila v Avstralijo, se boji, da gledalcem ne bo všeč zgodba ne velikem platnu, saj so njihovi spomini na pokojno Diano morda povsem drugačni od teh, ki jih bodo videli v filmu. „Že sedaj vem, da bodo mnogi skočili na noge in dejali, da nisem dovolj velika, da nimam enakega nosu, videza in da moj glas ni enak Dianinemu,“ je bila iskrena Naomi, ki se je po začetnih dvomih povsem prepustila vlogi. 

Prve negativne kritike pa so že prišle. Svoj glas je tako pred dnevi že povzdignil dr. Hasnat Khan, s katerim je bila pokojna princesa dve leti v razmerju. Khan je nezadovoljen z interpretacijo njune ljubezenske romance. „V najinem odnosu ni bilo nobene hierarhije. Ona ni bila princesa in jaz nisem bil doktor,“ je pred dnevi britanskem medijem povedal Khan. „Midva sva bila prijatelja in običajni ljudje se do prijateljev obnašajo povsem normalno. Že sedaj vidim, da bodo stvari v filmu predstavljene povsem napačno.“ 


Khan pa si filma ne namerava ogledati v kinematografih, saj ni pripravljen plačati vstopnice za kaj takega. „Prijatelj me je vprašal, če bi si ogledal ta film, a ga ni denarja, da bi si ogledal takšen film. Ne sedaj, ne pozneje, nikoli. Večino scenarija so gradili na govoricah, in če bi ga gledal, bi ves čas govoril, to je narobe, to ni prav, to je bilo drugače, in tako vsako sekundo. To bi bila zame čista groza, ne želim si, da bi se znašel v takšnem položaju,“ je za konec še dodal kritični Khan. 

Naomi, kot kaže, čakajo tudi nekoliko bolj ostre kritike, a verjetno je izkušena igralka tudi na kaj takega že dodobra pripravljena. 

Letos mineva 16 let od Dianine smrti 

Princesa Diana in Dodi al Fayed sta umrla 31. avgusta leta 1997. Par je umrl v prometni nesreči, v pariškem predoru. Preiskava njune smrti se je leta 2008 uradno zaključila z ugotovitvijo, da sta bila 'ubita nezakonito' in da je bila za to med drugim kriva 'huda malomarnost' njunega voznika Henrija Paula, ki je vozil prehitro in je bil pijan. Do usodnega trčenja je sicer prišlo, ko sta Diana in al Fayed zapustila pariški hotel Ritz in so njun avtomobil zasledovali paparaciji na motorjih. Princesa je bila namreč po ločitvi od britanskega prestolonaslednika Charlesa nenehno tarča radovednih novinarjev.