Slovenija

Pošta Slovenije bo odkupovala rabljene mobilne telefone

STA / S.R.
2. 9. 2013, 13.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pošta Slovenije je te dni uvedla nekatere nove storitve in aktivnosti, med njimi tudi odkup rabljenih mobilnih telefonov na poštah. Lastniki takšnih aparatov lahko mobilne telefone prinesejo na katerikoli poštni urad po Sloveniji. Ponudba velja tudi za starejše telefone, ki jih bodo odkupovali po simbolični ceni.

Z današnjim dnem bodo na vseh poštnih uradih po Sloveniji začeli z odkupom rabljenih mobilnih telefonov. Lastniki rabljenih telefonov lahko prodajo delujoče ali nedelujoče mobilne telefone, k mobilnemu aparatu pa ni potrebno priložiti polnilca oziroma dodatne opreme, razen tabličnega pisala, če je bil ob nakupu priložen.

Kot so danes pojasnili na Pošti Slovenije, je postopek odkupa na okencu enostaven. Poštni delavec bo rabljeni aparat pregledal in preveril, ali deluje, zato baterije v rabljenih telefonih ne smejo biti povsem izpraznjene, saj mora poštni delavec telefon vklopiti. Odkupno ceno posameznega aparata bo izračunala posebna aplikacija, če se bo lastnik z njo strinjal, mu bo poštni delavec takoj izplačal odkupnino.

Sicer pa bo Pošta po simbolični ceni odkupovala tudi starejše modele mobilnih aparatov in mobilne aparate manj znanih znamk, ki nimajo tržne vrednosti, saj želijo na ta način pokazati, da se zavedajo pomena varovanja okolja.

Takšna storitev ni nova, saj lahko rabljene mobilne telefone lastniki prodajo tudi v Veliki Britaniji, Španiji, Franciji, Nemčiji, Grčiji, Hrvaški, Irski, na Švedskem in drugo, vendar se razlikujejo pogoji odkupa. Marsikje rabljene aparate odkupujejo operaterji mobilne telefonije, a ne za gotovino, pač pa v zameno za dobropis.