Slovenija

Naši politiki kažejo svoje mišice

Mojca Vakselj
28. 8. 2013, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

SAMOVŠEČNO Nedavno smo objavili Facebook fotografijo poslanca stranke SDS Branka Grimsa, ki je s svojimi spletnimi prijatelji delil rahlo narcisoidno fotografijo, na kateri razkazuje mišice. Politik je s tem nehote sprožil nov trend,ki ga imenujejo kar 'grimsing', a slovenski politik ni edini, ki se rad razkazuje. Podoben problem imajo v predvolilnem času tudi v Avstriji!

Facebook, Twitter

Ko se je Branko Grims pred časom postavil pred ogledalo, pokazal mišico na levi roki, se fotografiral in fotografijo delil na Facebooku, verjetno ni pričakoval, da bo nehote začel nov trend. Posnemovalci so ga poimenovali kar 'grimsing', prvi ,ki je sledil politikovem zgledu, pa je bil novinar Dare Hriberšek. Sledil mu je komunikolog Domen Savič, ki je ob tem na Twitterju še zapisal: "Bizarno se nam zdi, da izvoljeni predstavniki ljudstva z razkazovanjem mišične mase napovedujejo vročo jesen. Žalostno, da v tej državi razkazovanje fizičnega telesa nadvlada nad razkazovanjem intelekta – #grimsing je do absurda pripeljana družbena akcija, s katero državljani protestiramo proti levim in desnim politikom, ki ne vedo, zakaj jih imamo in kaj je njihova naloga." Gre torej za nekakšni spletni protest proti politikom, ki pa se ne razkazujejo le v Sloveniji.

Facebook, Twitter
Razkazovanje je začel ruski predsednik Vladimir Putin.

Goli Putin in avstrijska naslednika

'Grimsing' višje stopnje je pred leti nedvomno začel ruski predsednik Vladimir Putin, ki se je v medijih, sploh v času predvolilne kampanje, zelo rad pokazal zgoraj brez. S tem je dokazoval svojo moškost in trdnost mišic, po njegovi poti pa sta stopila tudi avstrijska predstavnika različnih parlamentarnih strank, ki se borita za glasove na jesenskih volitvah. Prvi se je razgalil 80-letni avstrijsko-kanadski milijarder Frank Stronach. Mediji so objavili njegovo fotografijo, na kateri le v kavbojkah pozira pred zasebnim jezerom. »Svojega telesa se ne sramujem,« pravi Stronach, ki je s svojim dejanjem očitno sprovociral tudi konkurenta Heinz- Cristiana Strancheja, vodjo Svobodnjaške stranke. Ta je takoj za tem na Facebooku objavil fotografijo svojega zagorelega in izklesanega telesa, na sebi je imel le kopalke.  Če bo trend zdržal še nekaj časa, priznamo, da se prav veselimo naslednjih volitev v naši podalpski deželici. To bo smeha

Facebook, Twitter
80-letni Frank Stronach in 42-letni Heinz-Cristian Stranche tekmujeta za glasove Avstrijcev.