Slovenija

Zabodena 70-letnica še naprej v kritičnem stanju

STA / S.R.
20. 8. 2013, 12.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Stanje 70-letne ženske, ki je bila v nedeljo zabodena v družinski tragediji v kraju Ihova v občini Benedikt, je še naprej kritično, so STA povedali na Policijski upravi Maribor.

G.T.
Prizorišče tragedije.

Potrdili so tudi, da se 45-letni moški, ki je osumljen umora in poskusa umora, zdravi na Oddelku za psihiatrijo UKC Maribor, nima pa tam posebnega policijskega spremstva. Družinska tragedija se je zgodila v nedeljo okoli 18. ure, ko je 45-letni moški v domači stanovanjski hiši v Ihovi s kuhinjskim nožem najprej zabodel svojega 50-letnega polbrata, takoj za tem pa še 70-letno mamo. Polbrat je umrl ob stanovanjski hiši, mama pa je stekla k sosedom po pomoč. Policisti so osumljenca nato z uporabo prisilnih sredstev prijeli na kraju dogodka.

Poškodovano žensko so reševalci prepeljali na zdravljenje v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, kjer se zdravniki za njeno življenje še vedno borijo. Tam je zaradi lažjih poškodb na zdravljenju tudi 45-letni osumljenec, ki pa je, kot omenjeno, nameščen na oddelku za psihiatrijo. O tem je danes poročal tudi časnik Večer.

Motiv za dejanje še ni znan, preiskava še poteka, so danes potrdili na Policijski (PU) upravi Maribor. "Vse do privedbe k preiskovalnemu sodniku predvidoma ne bo znanega nič novega. To pa bo lahko šele po zaključku zdravljenja," je sporočil predstavnik za odnose z javnostmi na PU Maribor Miran Šadl.