Slovenija

Tri smrti v bolnišnici Jesenice?

PR / STA
20. 8. 2013, 11.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Jeseniška bolnišnica je sestavila komisijo zdravstvenih strokovnjakov, ki bo pripravila poročilo o nedavnih pretresljivih zapletih na porodniškem oddelku.

ustanove.zdravstvena.info

Poročilo o nedavnih zapletih bo obravnavalo tudi smrt novorojenčkov. Spletni portal 24ur.com je namreč včeraj razkril anonimno pismo, da naj bi v zadnjih dveh mesecih v jeseniški bolnišnici umrli trije novorojenčki. Ministrstvo za zdravje je po poročanju omenjenega spletnega portala prejelo obvestilo jeseniške bolnišnice o "opozorilnih nevarnih dogodkih s področja porodništva".

Prvo obvestilo so prejeli na začetku julija, drugo na začetku avgusta, tretje pa včeraj, a naj bi se dogodek zgodil sredi junija. Šlo naj bi za en primer smrti novorojenčka, en primer smrti ploda v maternici, v enem primeru pa je bil otrok premeščen v ljubljanski klinični center. Na vprašanje, ali je v vseh treh primerih sodelovalo isto osebje, so za spletni medij na ministrstvu za zdravje odgovorili le, da so pri porodih sodelovali babica, specialist ginekolog, specialist pediater, diplomirana medicinska sestra in v enem primeru anesteziolog.

Podatka o tem, ali gre v vseh treh primerih za istega ginekologa, nimajo. V jeseniški bolnišnici so tako sestavili komisijo zdravstvenih strokovnjakov, ki bodo pripravili poročilo o nedavnih zapletih na porodniškem oddelku. V komisiji sodelujeta tudi dva zunanja člana, poročilo pa bodo po zaključku analize poslali na ministrstvo za zdravje. Ob tem jeseniška bolnišnica navaja, da ob razjasnitvi dogodkov ravnajo v skladu z varovanjem osebnih podatkov, z internimi postopki in v skladu z navodili ministrstva za zdravje. Za zdaj starši želijo, da o dogodkih podrobneje ne poročamo, trdijo v bolnišnici.