Vreme

Vročega poletja je konec!

Ciklon.si
20. 8. 2013, 11.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

1. septembra se začne meteorološka jesen, zadnji izračuni pa kažejo, da bo do konca poletja na vreme pri nas vplivalo odcepljeno jedro hladnega zraka, ki bo nastalo nad srednjo Evropo, okoli 28. avgusta pa prehod še hladnejše fronte!

ciklon.si

Torej po vremenski fronti, ki nas je prešla danes, nas čaka nekaj suhih in sončnih dni s svežimi jutri. Že od petka pa se bo povečala nestanovitnost, ki se bo vsak dan stopnjevala. Od sobote naprej bo vreme spremenljivo s pogostimi padavinami, deloma nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo v soboto lahko ponekod še dosegle +29°C, zlasti na vzhodu. Potem pa se bodo večinoma gibale okoli 25 °C, ob celodnevni oblačnosti še nekoliko manj.

V sredo 28. avgusta pa nas bo dosegla oblačnost hladne fronte, ki bo prinesla še dodatno ohladitev. Lahko pričakujemo da se bo tudi meja sneženja lahko spustila na okoli 2000m, kar v tem obdobju ni nič neobičajnega. Po sredi pa nas čaka nekaj sončnih in toplih dni.

Moker september

Kakšni so obeti za september, po izračunih meteoroloških centrov naj bi bil normalno topel z nekoliko več padavinami. Zanesljivost takih napovedi pa je po mojem mnenju zelo majhna, že za poletje so nekateri napovedovali bolj kislo, zaenkrat pa je drugo najtoplejše za letom 2003.