Slovenija

Slovenec osvaja svetovni modni svet

M.V.
30. 7. 2013, 21.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mladi slovenski modni oblikovalec Peter Movrin zadnjih nekaj let s svojim delom dviguje prah tako pri nas kot v tujini in zelo očitno se njegova genialnost še dolgo ne bo izpela.

Arhiv, Mediaspeed

V začetku junija ga je doletela posebna čast, saj so ga povabili, naj se predstavi na modnem bienalu MoBA 2013, kjer sta njegovi kreaciji stali ob boku Pradi, Jeana Paulu Galtierju, Margieli in mnogim drugim! Mlademu oblikovalcu je s tem uspel še en veliki met med svetovno modno elito.

Arhiv, Mediaspeed
Peter s prijateljico, prav tako modno oblikovalko Sanijo Reja.

»To, kar se mi je zgodilo, je noro dobro in včasih kar težko verjamem, da se res dogaja. Že nekaj časa sem vedel, da me je svetovno priznana modna kuratorka Li Edekoort že drugič izbrala, kar si seveda štejem v veliko čast,« nam je zaupal Peter Movrin, 27-letni Kočevec, ki ga brez pretiravanja lahko označimo za največji slovenski modni up.

Arhiv, Mediaspeed

Njegovi kreaciji sta stali ob boku Pradi, Jeana Paulu Galtierju, Margieli in mnogim drugim.

A čeprav je oblikovalec vajen priznanj z vseh strani, ga je elitna družba, v katero je bil za skoraj mesec in pol postavljen na Nizozemskem, šokirala. Njegovi dve kreaciji, široka bela svilena obleka, največji kos iz njegove kolekcije Franz Madonna, in burka sta stali poleg modnih kosov velikanov, kot so Prada, Jean Paul Gaultier, Damir Doma,  Maison Martin Margiela, Moschino, Rick Owens, Kosuke Tsumura, Viktor & Rolf, Yohji Yamamoto in številni drugi.

Arhiv, Mediaspeed
Mlademu Movrinu napovedujejo svetlečo prihodnost v svetu mode.

Movrin je projekt na temo Fetishism in Fashion ustvarjal pod mentorstvom Elene Fajt, s tem izjemnim dosežkom pa je svojo fakulteto NTF in s tem Univerzo v Ljubljani zopet popeljal v sam svetovni vrh največjih modnih ustvarjalcev.