Slovenija

Kriminalistična preiskava požarišča prekinjena

G.T.
25. 7. 2013, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Požar v obratu mariborskega podjetja Gorenje Surovina je po slabih štirih dneh od nastanka vendarle pogašen (prvi dan ga je gasilo več kot 200 gasilcev, op. p.), je včeraj potrdil poveljnik mariborskih poklicnih gasilcev Aleš Ciringer, a bodo nekaj dni preventivno še imeli organizirano požarno stražo, ki jo sestavlja le nekaj deset gasilcev.

Mediaspeed
Preiskavo so morali prekiniti.

In četudi analize Zavoda za zdravstveno varstvo Maribor, kot smo pisali, za zdaj niso pokazale kritičnih vrednosti, saj se ob požaru niso sproščale škodljive snovi v takšnih koncentracijah, da bi bile nevarne za zdravje ljudi, so zdaj na težave naleteli kriminalisti, ki raziskujejo oziroma ugotavljajo vzroke za nastanek požara.

Slednji sicer vse do srede zaradi visokih temperatur ter sproščanja plinov in dima niso mogli pristopiti do kraja dogodka, zdaj pa so, je včeraj sporočil Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor, ogled kraja požara, ki ga opravljajo kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave v Mariboru, ob pomoči strokovnjakov Nacionalnega forenzičnega laboratorija iz Ljubljane, morali prekiniti in prestaviti za več dni. „Na kraju požara namreč kovinska konstrukcija in streha objekta grozita, da se bosta podrla, zato ju je nujno potrebno najprej odstraniti ter preiskovalcem omogočiti varno delo. Vse do takrat se ogled ne bo nadaljeval,“ je zapisal Šadl in sklenil, da do zaključka ogleda ne bodo dajali informacij o dosedanjih ugotovitvah preiskovalcev.