Slovenija

Večkratni kršiteljici prometnih predpisov zasegli golfa

STA / S.R.
25. 7. 2013, 11.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Metliški policisti so pri nadzoru prometa med Stransko vasjo in zaselkom Sovinek v sredo popoldne skušali ustaviti voznico osebnega avta, ki pa policistov ni upoštevala in je pospešeno nadaljevala vožnjo.

Dolenjski list
Večkratni kršiteljici so zasegli vozla tipa Volkswagen golf (simbolična fotografija).

Pri Sovinku je zapeljala na travnik in trčila v drevo. Kot večkratni kršiteljici prometnih predpisov so ji policisti zasegli avto. S Policijske uprave (PU) Novo mesto so danes sporočili, da so 46-letna voznica in njena dva sopotnika po trku v drevo zbežali v bližnji gozd, na kraju nesreče pa so ostali še drugi štirje potniki.

Policisti so ugotovili, da voznica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozila je neregistriran, nezavarovan in poškodovan osebni avto z registrskima tablicama, ki pripadata drugemu vozilu. V avtu je vozila več potnikov, kot je dovoljeno, med njimi pa tudi otroke, ki niso bili pripeti z varnostnim pasom.

Policisti so 46-letno žensko pred tem že 23-krat obravnavali zaradi kršitev cestno prometnih predpisov. Osebni avto so ji zasegli, zaradi številnih kršitev pa ji bodo izdali plačilni nalog v znesku nekaj manj kot 2500 evrov in na sodišče naslovili obdolžilni predlog, so še sporočili s PU Novo mesto.