Slovenija

Markovičeva zopet odlična druga

STA / S.R.
21. 7. 2013, 07.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenska športna plezalka Mina Markovič je na uvodni tekmi svetovnega pokala v težavnosti v francoskem Brianconu osvojila drugo mesto.

Mediaspeed
Mina Markovič zopet odlična druga.

Zmagala je Korejka Jain Kim, tretja pa je bila Francozinja Helene Janicot. Slovenski uspeh je dopolnil Domen Škofic, ki je v finalu pristal na četrtem mestu.

Na prvi letošnji tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju je v finalnem nastopu Markovičeva zdrsnila iz zadnjega oprimka v smeri in tako priplezala do drugega mesta, do vrha finalne smeri pa je tako priplezala le Korejka Kim Jain.

Markovičeva je do zadnjih oprimkov priplezala relativno spočita. V nadaljevanju njena postavitev nog ni bila optimalna, ko se je pripravljala za zadnji gib v smeri, ji je iz oprimka zdrsnila še roka. Vseeno se ji je uspelo ujeti, vendar jo je zaporedje manjših napak stalo vrha smeri. Markovićeva je zopet dokazala, da je v vrhunski formi ter pripravljena na boj za tretjo zaporedno zmago skupnega seštevka svetovnega pokala.

V polfinalu so obstali Maja Vidmar s 25. mestom, Tina Šušteršič s 23. mestom in Sergej Epih s 24. dosežkom.

Škofic je do padca prikazal dobro plezanje, vendar je proti vrhu smeri na enem izmed gibov odplezal premalo odločno. Iz sebe v tem finalu sicer ni iztisnil vsega, dosežek iz Briancona pa bo zanj zagotovo odlična odskočna deska pred nadaljevanjem svetovnega pokala.

Škofic in Markovičeva bosta prihodnji teden odpotovala na svetovne igre v Kolumbijo. Takoj zatem bo Markovićeva nadaljevala z svetovnim pokalom v avstrijskem Imstu, Škofic pa bo odletel v Kanado, kjer se bo sredi avgusta še zadnjič v mladinski selekciji potegoval za svoj drugi naslov svetovnega mladinskega prvaka.