Slovenija

Viator & Vektor Logistika v stečaju

STA / J.P.
20. 7. 2013, 08.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Stečajni upravitelj družbe Viator & Vektor Logistika je poleg ostalih nepremičnin v Škofji Loki razpisal javno dražbo tudi za skladišče, katerega izklicna cena je 8,25 milijona evrov.

radioaktual.si
Na dražbi tudi skladišče, katerega izklicna cena je 8,25 milijona evrov.

Stečajni upravitelj družbe Viator & Vektor Logistika Tone Jagodic se že več mesecev trudi s prodajo nepremičnin družbe in unovčevanjem njenega premoženja. Po razmeroma neuspešni prvi dražbi letošnjega februarja, na kateri je uspel prodati le enega od sedmih prodajnih sklopov, je za drugo dražbo, ki bo 25. julija, že znižal izklicne cene. Tako bo na primer servisni center namesto za 3,2 milijona evrov skušal prodati za 2,7 milijona evrov.

Po ureditvi odnosov z ločitvenimi upniki, ki imajo na nepremičnine vpisane hipoteke, in po opravljenih cenitvah se je Jagodic lotil tudi prodaje skladišča s pisarniškimi prostori in pripadajočim zemljiščem na Kidričevi cesti v Škofji Loki. Dražba za ta prodajni sklop bo 22. avgusta, izhodiščna cena pa je 8,25 milijona evrov. Interes za nakup je pokazalo že najmanj pet podjetij, vprašanje pa je, če jim izhodiščna cena ne bo previsoka.

Če mu nepremičnin v prihodnjih mesecih ne bo uspelo prodati, se bo lotil novega načina prodaje z nižanjem namesto višanjem izhodiščnih cen.

Jagodic zaenkrat nepremičnine prodaja po klasičnem sistemu dražbe, po katerem se višajo cene. Če za nakup nepremičnin po postavljenih izhodiščnih cenah ne bo dovolj interesa, se bo Jagodic v naslednjem krogu prodaje, kot je povedal za STA, najverjetneje lotil z novim, nizozemskim sistemom dražbe, po katerem se izhodiščna cena niža. Takšen način prodaje morajo prej potrditi še ločitvenimi upniki, ki pa jim je prav tako v interesu, da se nepremičnine prodajo v doglednem času.

Nov sistem dražbe, ki ga omogoča zakon, bo predvidoma pospešil prodajo premoženja v stečajnih postopkih. Če se bo v praksi izkazal za uspešnega, bi lahko z njim pospešili stečaj in zagotovili hitrejšo razdelitev stečajne mase, je pojasnil Jagodic. Verjame, da bodo nepremičnine Viator & Vektor Logistike, po sicer morda nekoliko nižjih cenah, a vendarle, uspeli prodati, saj so urejene in na dobri lokaciji.