Slovenija

Znova gneča na cestah, zlasti proti morju

STA / J.P.
20. 7. 2013, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Policija voznike poziva k strpnosti in upoštevanju cestno-prometnih predpisov, navodil policistov ter vzdrževalcev cest.

Dars
Vozniki naj bodo pripravljeni na možne zastoje, zlasti na avtocesti, na mejnih prehodih in na cestnih povezavah, kjer potekajo obnovitvena dela.

Tudi ta konec tedna je pričakovati povečan promet na cestah proti Primorski. Vozniki naj bodo pripravljeni na možne zastoje, zlasti na avtocesti, na mejnih prehodih in na cestnih povezavah, kjer potekajo obnovitvena dela. 

Policija voznike poziva k strpnosti in upoštevanju cestno-prometnih predpisov, navodil policistov ter vzdrževalcev cest.

Vsi, ki se odpravljajo na pot, naj poskrbijo, da imajo pri sebi dovolj osvežilnih pijač, načrtujejo naj redne postanke in odmore na poti ter spremljajo prometna obvestila. Od doma naj se odpravijo pravočasno, če potujejo v tujino, pa naj pot morebiti načrtujejo preko manj obremenjenih mejnih prehodov, še svetuje policija.

Ker se tujci v večini držijo velikih mejnih prehodov in avtocest na Prometno-informacijskem centru domačim voznikom predlagajo uporabo obvozov. Za pot v hrvaško Istro kot alternativni obvoz predlagajo cesto, ki vodi od Črnega Kala proti Sočergi. Voznikom na Štajerskem pa priporočajo, naj namesto mejnega prehoda Gruškovje uporabijo cesto iz Slovenske Bistrice do mejnega prehoda Dobovec, kjer zapustijo Slovenijo.