Črna kronika

Sin lastnika Pink TV do smrti povozil 17-letnico

T.P.
20. 7. 2013, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Dvajsetletni sin lastnika TV Pink, ki je dobro poznana tudi pri nas, naj bi s svojim dragim avtomobilom do smrti povozil 17-letno dekle.

Youtube
Aleksandar in Željko Mitrović, ki je prijavil sina, češ da je odgovoren za smrt dekleta na prehodu za pešce.

Aleksandar Mitrović (20), sin znanega lastnika TV Pink Željka Mitrovića, je s svojim BMW-jem X5 do smrti povozil 17-letno dekle A.B.  Po izjavah očividcev se voznik avtomobila ni zaustavil, ko je zrušil dekle. Srbski mediji poročajo, da se je Aleksander danes zjutraj v spremstvu svojega odvetnika oglasil na policiji. Policijsko poročilo pravi, da se je nesreča zgodila v trenutku, ko je najstnica stala na semforiziranem prehodu za pešce.   

»To je tragedija neizmernih razsežnosti in ne vem, kako naj izrazim vso bolečino, ki jo čutim zaradi smrti nesrečnega dekleta, ki ga je z avtomobilom usmrtil moj sin Aleksandar. Svoje življenje bi dal za to, da bi lahko vrnil čas nazaj in preprečil tragedijo, ki je odnesla mlado življenje. Ne poznam načina, s katerim bi lahko izrazil bolečino, ki jo občuti družina dekleta,« je izjavil Željko Mitrović po tistem, ko je prijavil sina, češ da je odgovoren za smrt dekleta na prehodu za pešce. »Svoje življenje bi rad zamenjal za njeno, vse na svetu bi naredil, odrekel bi se vsemu, kar imam, če bi le lahko spremenil kruto usodo, ki nas je vse zadela. Aleksandar je bil vedno najsvetlejša točka moje družino, čudovito bitje, ki nikoli ni poizkusilo alkohola niti kadilo, dober študent, skromna oseba. Nikoli se ni bahal, niti ni divjal z avtomobilom. Živel je v Londonu, kjer sem ga namerno umaknil od vsega, kar bi mu lahko povzročalo težave, poskrbel sem, da ni prišel v stik s slabo družbo. Domov je prišel na počitnice za mesec dni in zgodilo se je to,« je skozi solze povedal Željko.

Željko razkril tudi, kaj se je zgodilo po nesreči

»Aleksander je dobil napad panike in se je po tistem, ko je zbežal s kraja dogodka, želel vrniti nazaj, vendar je doživel tak šok, da sploh ni več mogel voziti. Ne želim ga opravičevati, da me ne bi kdo narobe razumel, toda čim me je poklical, mi je rekel, da se bo ubil, da ne ve, kaj naj naredi in da želi na policijo, vendar ne ve, kam naj gre in kako naj tja pride. Takoj sem šel ponj ter ga odpeljal na policijsko postajo.« Ob tem je Željko povedal, da bo skušal na čim bolj človeški način vzpostaviti stik z družino pokojnega dekleta.

Policijska preiskava, s katero bodo ugotovili, s kakšno hitrostjo je vozil Aleksandar Mitrović, še poteka. Prav tako še ni uradno potrjena izjava priče, da je v trenutku nesreče na semaforju gorela rdeča luč za pešče, kar naj bi tudi pripeljalo do te tragedije.