Slovenija

Vladna kadrovanja v svetu Viba filma

STA / A.M.
18. 7. 2013, 17.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Vlada je v svetu Filmskega studia Viba film Ljubljana razrešila dosedanje člane Dejana Šebenika, Ivana Ovna in Aleša Pavlina ter za dobo petih let imenovala nove. To so Luka Nabergoj kot predstavnik ustanovitelja, Miha Hočevar in Matjaž Pavlovec kot predstavnika strokovnih združenj ter Lidija Zajec, predstavnica Slovenskega filmskega centra.

Vlada je na današnji seji nove člane v svet javnega zavoda Filmski studio Viba film Ljubljana imenovala zaradi junija sprejete spremembe 17. člena ustanovitvenega akta zavoda.

Petčlanski svet po novem sestavljajo predstavnik ustanovitelja, predstavnik Slovenskega filmskega centra, dva predstavnika strokovnih združenj s področja filmskih in avdiovizualnih dejavnost ter predstavnik zaposlenih v zavodu Viba film. Slednji ostaja Drago Jarić.

Viba film od marca vodi Igor Prodnik, ki je bil ob imenovanju na mesto direktorja, deležen ogorčenja s strani nekaterih filmarjev. Prodnik naj bi po njihovem mnenju med letoma 2005 in 2009, ko je opravljal vrsto funkcij na področju filma, deloval razdiralno in povzročil zastoj filmske produkcije.