Slovenija

NPU preiskal Franca Riemerja

STA/M.J.
10. 7. 2013, 15.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so danes na območju ljubljanske in celjske policijske uprave izvedli hišne preiskave, v okviru katerih so preiskovali domnevno oškodovanje NLB v višini okoli devet milijonov evrov. Po neuradnih informacijah Večera naj bi preiskovali podjetnika Franca Riemerja.

Policija.si

Kot so popoldne sporočili z Generalne policijske uprave, so zaključili s hišnimi preiskavami. V treh hišnih preiskavah poslovnih prostorov so zasegli poslovno dokumentacijo, ki bo predmet nadaljnjega pregleda.

Kriminalistična preiskava se nadaljuje v smeri utemeljevanja sumov zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in poslovne goljufije, še sporoča policija.

V Novi Ljubljanski banki (NLB) so potrdili, da so danes okoli 8. ure predstavniki NPU prišli na lokacijo banke na Trgu republike 2 v Ljubljani.

NPU je sprožil preiskavo na podlagi ovadbe, ki jo je podala NLB sama in sodi v področje za skladnost poslovanja ter preprečevanje zlorab in korupcije v banki, ki ga v zadnjem času krepijo in dodatno usposabljajo, pravijo v NLB.

Podlaga je bilo naznanilo NLB o sumu kaznivega dejanja goljufije, storjenega s strani komitenta banke, ki ga je banka posredovala organom pregona. Gre za sum oškodovanja banke v posojilnem odnosu s pravno osebo, ki ima sedež na območju Slovenije.

Po neuradnih informacijah Večera naj bi bil osumljeni posojilojemalec gradbeni podjetnik iz Slovenskih Konjic Franc Riemer. Ta naj bi pri NLB najel posojilo v višini osem milijonov evrov.