Slovenija

Zakaj moške vleče v gostilno in kako dobiti punco

STA / S.R.
9. 7. 2013, 17.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Spletni iskalnik Najdi.si je z objavo najbolj šaljivih iskanj v prvi polovici letošnjega leta poskrbel za svojevrsten vpogled v slovensko psiho.

Thinkstock, Najdi.si
Zakaj moške vleče v gostilno je vprašanje, ki ga obiskovalci strani Najdi.si pogosto zastavljajo.

Med najbolj iskane besedne zveze so se namreč prikradla vprašanja kot so "zakaj moške vleče v gostilno", slednje pa so med drugim bržkone zanimali "stereotipi o Dolenjkah". Pri Najdi.si so nenavadna iskanja razdelili v različne kategorije - v kategoriji "ljubezen" so se na primer v samem vrhu znašli predvsem fantje, ki jih je zanimalo kako dobiti punco, kam na zmenek in kako vedeti, ali je noseča. Takoj za tem so sledila vprašanja kot so "kako vedeti, ali je dober v postelji", "zakaj moški varajo" in "zakaj te ljubim".

Med iskanji praktične narave se je na prvo mesto zavihtelo vprašanje, kako biti srečen, med pogostimi poizvedbami pa je najti še iskanja na temo vere, denarja in - zanimivo - "koliko tehta mala opica".

Je pa do izraza prišla tudi temna stran slovenskega značaja - "kupim diplomo", "kako se izogniti pokojninski reformi" in "delo na črno".

Med iskanji o znanih osebnostih pa prevladujejo slovenski politiki, "desničarji in levičarji", komiki in Chuck Norris. Poleg tega pa je slovenske uporabnike spleta zanimalo še ime Pahorjeve ribice, krilo Alenke Bratušek, očitno pa ni bilo niti jasnega konsenza o dejanskem spolu Denisa Avdića.

Thinkstock, Najdi.si
Obiskovalci strani Najdi.si postavljajo najrazličnejša vprašanja.