Slovenija

Na mejnem prehodu Gruškovje boste čakali pol ure

STA / S.R.
6. 7. 2013, 08.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste se danes pričakuje povečan promet v smeri turističnih krajev, predvsem na primorski avtocesti proti Kopru ter na mejnih prehodih s Hrvaško.

Dolenjski list
Danes povečan promet v okolici turističnih krajev.

Gost promet z zastoji je na koncu podravske avtoceste pred razcepom Draženci, približno dva kilometra, ter naprej na glavni cesti proti Gruškovju.

Čakalna doba na mejnem prehodu Gruškovje je za osebna vozila pri izstopu 30 minut. Zaradi okvare avtobusa je oviran promet na primorski avtocesti pred uvozom Nanos v smeri Ljubljane.

od 11. do 24. ure bo zaradi prireditve popolna zapora na cesti Lipnica-Kropa-Rudno v Kropi. Od 19. do 4. ure zjutraj bo zaradi prireditve popolna zapora na cesti Nova Cerkev-Socka-Vitanje v Novi Cerkvi.

Danes in jutri bodo od 5. do 22. ure zaradi prireditve popolne zapore na cestah Kobarid-Bovec-Predel ter cesta na Mangart in cesta na Vršič občasne 15 minutne popolne zapore.

Sobotne prepovedi za tovorna vozila nad sedem ton in pol do 8. septembra veljajo po po uredbi avstrijskega Ministrstva za promet v predoru Karavanke med 8. in 14. uro, na primorskih cestah med 6. in 16. uro ter po ostalih cestah v Sloveniji med 8. in 13. uro.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si