Slovenija

Proti morju in v okolici turističnih krajev pričakujte gnečo

STA / S.R.
6. 7. 2013, 07.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Med vikendom je pričakovati povečan promet v smeri proti obmorskim mestom, zaradi česar lahko pride do zastojev na mejnih prehodih in delih cest, kjer potekajo obnovitvena dela, opozarjajo na policiji.

Dars
Proti morju in v okolici turistični krajev pričakujte gnečo.

Na prometno-informacijskem centru za državne ceste za danes dopoldne napovedujejo zelo visoko gostoto prometa proti turističnim krajem. Za danes popoldne na prometno-informacijskem centru pa napovedujejo nekoliko manj prometa kot dopoldne. Za nedeljo dopoldne je napovedana povečana gostota prometa od Avstrije proti Hrvaški, saj se v večini Avstrije začenjajo počitnice. Popoldne pa je ponovno pričakovati zelo visoko gostoto prometa iz turističnih krajev proti urbanim središčem, piše na spletni strani informacijskega centra.

Na policiji voznike pozivajo k strpnosti in upoštevanju cestnoprometnih predpisov ter navodil, ki jim jih bodo dajali policisti in vzdrževalci cest. Vozniki naj poskrbijo, da bodo imeli pri sebi dovolj osvežilnih pijač, načrtujejo naj redne postanke in odmore na poti ter spremljajo prometna obvestila. Od doma naj se odpravijo pravočasno, če potujejo v tujino, pa naj pot načrtujejo preko manj obremenjenih mejnih prehodov, so še zapisali na policiji.