Slovenija

Od šerifa do mestnega čuvaja

B. P.
30. 6. 2013, 19.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Župan glavnega mesta, Zoran Janković, ničesar ne prepušča naključju. Na svojo Ljubljano je celo tako navezan, da se tudi pozno ponoči, ko večina že spi, sprehaja po mestnem središču in preverja, ali obnovitvena dela dobro napredujejo.

arhiv Lady

Zelo skrben in marljiv Zoki se je tako iz šerifa, kot so ga poimenovali nekateri meščani, prelevil v mestnega čuvaja, ki skrbno bdi nad našo prestolnico. Ta je iz leta v leto lepša, pri čemer gre veliko zaslug pripisati prav neumornemu Jankoviću, predvsem njegovemu vdanemu odnosu do Ljubljane.

Ujeli smo ga, kako se je v miru in soju mestnih svetilk sprehodil od enega do drugega gradbišča ter se prepričal o tem, da dela res potekajo po načrtih. Posebno pohvalo pa si zasluži tudi za potrpežljivost, saj se je pogumno prepustil Denisu Avdiću, ki si ga je ob poslovilnem nastopu komedije Udar po moško pošteno privoščil. In to na nabito polnem Kongresnem trgu, kjer se je občinstvo krohotalo ob vsaki šali na račun župana. Nekajkrat sta si celo pomahala, potem pa je imel Zoran Janković vsega dovolj, zato se je raje sprehodil po zanj najlepšem mestu na svetu.