Slovenija

Ukradel šestdeset piščancev in dvajset kokoši

STA / S.R.
19. 6. 2013, 14.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Policisti so imeli minulo noč kar nekaj dela. Med drugim so neznani storilci vlomili v prodajalno na Usnjarski cesti v Kamniku.

Dolenjski list

Iz prodajalne so ukradli več kosov polizdelkov (prstani, verižice...) in lastnika oškodovali za nekaj tisoč evrov. Na Dolenjskem pa je iz lesenega objekta v Drnovem nekdo ukradel šestdeset piščancev in dvajset kokoši. Že v torek zvečer so bili ljubljanski policisti obveščeni tudi o drzni tatvini v ukradel šestdeset piščancev in dvajset kokoši. Neznani moški je pristopil do oškodovanke ter ji s pretvezo, da ima poškodovan avto, preusmeril pozornost. Medtem ji je neznana oseba iz odklenjenega vozila vzela torbico in jo tako oškodovala za okoli 400 evrov.

Način izvrševanja tovrstnih tatvin je podoben v skoraj vseh primerih, navajajo policisti in opozarjajo vse, naj bodo pozorni, ko do njih pristopijo neznane osebe in s pretvezo, da je z vozilom nekaj narobe, želijo, da usmeri lastnik vozila pozornost drugam. V takšnih primerih obstoja velika verjetnost, da se v neposredni bližini nahaja še kakšna oseba, ki bo to okoliščino izkoristila in odtujila predmete, ki se nahajajo na sedežih vozila, navajajo policisti.

Na Dolenjskem koncu pa tatov ne zanima zgolj denar. Poleg že omenjenih živali so novomeški policisti v torek prejeli tudi obvestilo, da je v okolici Krškega neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel lovsko puško.