Slovenija

Serijski vlomilec pristal v priporu

STA / S.R.
11. 6. 2013, 10.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ljubljančan, ki je osumljen trikratnega vloma v vozila, je po odločitvi preiskovalnega sodnika pristal v priporu.

Dolenjski list

Prostost so mu vzeli bežigrajski policisti, potem ko je v četrtek okoli 17. ure na Topniški ulici v Ljubljani vlomil v kombinirano vozilo. 35-letni Ljubljančan je osumljen še dveh vlomov, ki sta se zgodila februarja in marca. 35-letnega osumljenca so v četrtek mimoidoči zalotili pri kaznivem dejanju, vendar je Ljubljančan s kraja pobegnil z osebnim vozilom. Policisti so ga na podlagi zbranih obvestil pozneje prijeli na Linhartovi cesti v Ljubljani, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so ugotovili še, da je osumljeni konec marca vlomil tudi v osebno vozilo, parkirano na Vodnikovi cesti v Ljubljani, iz katerega je odtujil torbico in lastnika oškodoval za okoli 450 evrov. Prav tako pa je februarja vlomil v parkirano kombinirano vozilo na Petkovi ulici v Ljubljani, iz katerega je odtujil več električnega orodja, lastnika pa oškodoval za okoli 1000 evrov.

Policisti so Ljubljančana s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, so še zapisali na ljubljanski policijski upravi.