Slovenija

Helena Blagne in Mitja Zaman – Konec je!

Sonja Javornik
10. 6. 2013, 18.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Že februarja je v javnost prišla informacija, da naj bi se Helena Blagne Zaman ločila. Je to res samo zato, da ne bi z možem Mitjo Zamanom delila dolgov, so se spraševali naši mediji ...

Mediaspeed
Helena Blagne in Mitja Zaman
Primadona pred časom ni kaj dosti komentirala novic, ampak menda je prišlo do pomote.
Zdaj pa je uradno, saj je njena založba Dallas v javnost poslala sporočilo, da se petdesetletna zvezdnica resnično ločuje.

Zanimivo je, da so se v zadnjih mesecih pojavile zelo različne govorice. Nekateri so trdili, da sta bila tudi v tem času zakonca ljubeča in ves čas skupaj, drugih pa menda ločitev ni presenetila, saj naj bi bila le-ta samo še vprašanje časa. No, dejstvo je, da sta imela zakonca finančne težave, te pa pogosto pripeljejo do tega, da se skrha še tako trden odnos.

Helena že več kot dve leti ni imela večjega koncerta, še dlje je minilo od izida nove pesmi. Ker je prav njeno glasbeno udejstvovanje tisto, na katerem sta gradila posle, je seveda logično, da so prihodki manjši. In gotovo ni zakoncev, ki ne bi vedeli, kako usodno negativno kriza družinskega proračuna vpliva na intimni odnos. Poleg tega sta tako Helena kot Mitja zelo energična, strastna, eksplozivna človeka, tako da ne dvomimo, da med njima kdaj pride do prepira. »Kdor se tepe, ta se ljubi,« pravi pregovor, ki verjetno drži tudi v tem primeru – vsaj v prenesenem pomenu. Pred leti so se namreč pojavili tudi namigi, da naj bi morala Helena zaradi fizičnega nasilja poiskati nujno zdravniško pomoč, vendar sta potem Zamanova novinarki, ki je pisala o tem, kar na domu poskušala razložiti, da ni tako. A žal se je pojasnjevanje končalo prav s fizičnim nasiljem.

Mitja je bil njen princ

Heleni so ob koncu osemdesetih let, ko je začenjala kariero, pripisovali zvezo z raznimi direktorji, menda je bila tudi prijateljica Ivana Zidarja. Prvič je o ‘princu na belem konju’ spregovorila, ko se je na prvi pogled zaljubila v postavnega Mitjo Zamana. Čustva so bila obojestranska in do takrat zgleden, priden mož in oče, ki je bil ljubeč celo do pastorka, je izgubil glavo zaradi priljubljene pevke. Mitjeva bivša žena Olga je sprva prešuštnika vabila, naj se vrne domov, češ da mu bo vse odpuščeno, ko pa je videla, da je zadeva resna, je najela fotografa, ki je par poslikal, fotografije pa je razdelila slovenskim medijem, ki so veselo zgrabili priložnost, da lahko obelodanijo prešuštniško razmerje. Mitja je bil nad dejanjem zgrožen in ni ravnal prav nič preudarno, ko je šel in razbijal po bivšem domu. Mitja je pač čustven človek. Ko je Helena nastopala v gledališki predstavi Bekhantke, je bil nad njeno predstavo tako presunjen, da ni mogel zadržati solz ...

Ločitve nihče ne komentira

Vsi, ki so se z Zamanovima družili teh 17 let, pravijo, da je bil Mitja do Helene vedno kot pravi princ. Čeprav je balkanskega rodu in torej pravi mačo, kot ga opisuje Helena v eni od svojih uspešnic, mu ni bilo nikoli težko ženi pridržati torbice, kadar je imela obveznosti in podobno. O njej je govoril v presežnikih in ona prav tako o njem. »Če se najdeta  dva prava, je vse zelo preprosto,« je Helena povedala ob deseti obletnici njunega zakona. »Za najino zvezo sem že na začetku stoodstotno čutila, da bo prava. Ko pride pravi partner, to veš!« No, v življenju je žal tako, da se okoliščine spreminjajo, čustva pa ohladijo. Helena in Mitja trenutno ne dajeta izjav, zato bomo na odgovore, kako si bosta razdelila premoženje in kako bosta vnaprej skrbela za 15-letnega sina Kristijana, morali še malo počakati.

Mediaspeed
Mitja Zaman