Slovenija

Poletje se bliža

STA/M.J.
3. 6. 2013, 09.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne bodo predvsem v hribovitem svetu nastale kratkotrajne krajevne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22 stopinj Celzija. Ponoči se bo pooblačilo, predvsem v vzhodni in delu osrednje Slovenije bo občasno rahlo deževalo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Zajem zaslonske slike

Jutri se bo delno zjasnilo, vendar bodo popoldne znova nastale krajevne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od sedem do 12, ob morju 14, najvišje dnevne od 16 do 22 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v Alpah in v Gorskem Kotarju ter v krajih vzhodno od nas bodo krajevne plohe. Ponoči in jutri zjutraj bo v krajih vzhodno od nas občasno deževalo. Čez dan bo delno jasno, več oblačnosti bo v krajih vzhodno od nas. Popoldne bodo predvsem v Alpah krajevne plohe.

Vremenska slika: Naši kraji so še vedno na obrobju ciklonskega območja in višinskega jedra hladnega in vlažnega zraka. Nad srednjo Evropo je vremenska fronta, ki bo ponoči oplazila Slovenijo.

Obeti: V sredo in četrtek bo dopoldne sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. Malo topleje bo.