Svet

Straši in širi vonj po parfumu

T.P.
3. 6. 2013, 08.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V ameriškem mestu Savannah (Georgia) se v enem najbolj priljubljenih barov dogajajo grozljive reči.

Lastniki imajo namreč resno težavo, zaradi katere lahko ostanejo brez gostov. Pogosto se soočajo s silovitimi izbruhi jeze, ki vpliva na predmete, da začnejo brez razloga padati na tla, ter elektriko (luči začnejo mežikajo, ugašati, spreminjati svetlobo), pojavijo pa se tudi skrivnostni, srhljivi glasovi in zamolkel hrup. Eden od zaposlenih pravi, da je za vse kriv duh, ki straši po baru. Največ težav z njim ima menedžer, saj ga ženski glas, ko ni nikogar v bližini, redno kliče po imenu.

Vse se je začelo, ko so varnostniki na posnetku varnostne kamere zaznali nejasne bele svetlobne krogle. Kmalu za tem jo je v svoji pisarni na lastne oči videl še omenjeni menedžer, ki je zadevo posnel z mobilnim telefonom. Od takrat skodelice in kozarci sami od sebe padajo in se razbijajo, slišijo se neznani glasovi in razbijanje. Domačinka, izganjalka duhov Kelly Spurlock, se je s kolegom lotila temeljite raziskave. Zaradi močnega parfuma, ki ji je sredi kleti nenadoma udaril v nos, je sklanila, da verjetno straši duh prostitutke.

Sicer pa je mesto Savannah znano po tem, da v njem rado straši. Najbolj živahno je menda na pokopališču, kjer so duhove že večkrat ujeli na kamero.