Slovenija

Vreme: Pretežno oblačno s padavinami

STA/M.J.
29. 5. 2013, 11.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno, drugod delno jasno s spremenljivo oblačnostjo.

Reuters

V zahodni, čez dan pa deloma tudi v osrednji in vzhodni Sloveniji se bodo pojavljale padavine, deloma plohe, na Primorskem lahko tudi posamezne nevihte. Pihal bo južni do jugozahodni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, v vzhodni Sloveniji do 23 stopinj Celzija. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 12, v alpskih dolinah do 5, najvišje dnevne od 12 do 17, v jugovzhodni Sloveniji in ob morju do 19 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V večjem delu Hrvaške in v sosednjih krajih Madžarske bo danes povečini sončno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo popoldne oslabele. Še bo pihal južni do jugozahodni veter. Jutri bo ob Jadranu delno jasno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo padavine, deloma plohe. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje nizkega zračnega tlaka. Hladna fronta je zajela zahodne Alpe in bo popoldne oslabljena prešla naše kraje. Z jugozahodnim vetrom doteka k nam nekoliko toplejši in bolj vlažen zrak.

Obeti: V petek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Več dežja bo v zahodni Sloveniji. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno, ponekod bodo še manjše padavine.