Slovenija

Druge polovice plače delavci niso dobili

STA / S.R.
24. 5. 2013, 14.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kljub napovedi, da bodo zaposleni v Aha Muri najpozneje danes dobili drugo polovico aprilske plače, se to še ni zgodilo.

Mura

Vodstvo je zaposlenim danes sporočilo, da "pogajanja lastnikov z bankami še vedno trajajo in kljub zagotovilom iz prejšnjega tedna niso končana."

"Tri banke so že dale pozitiven odgovor, na enega še čakamo, sestanki lastnikov, bank in predstavnikov vlade potekajo ravno danes," so še zapisali v obvestilu delavcem in dodali, da iz navedenih razlogov niso uspeli zagotoviti denarja za drugi del aprilske plače.

Denar bank po pojasnilu vodstva pričakujejo v prihodnjem tednu, denar iz lastnih virov pa bodo zagotovili do konca prihodnjega tedna. Če bodo denar od bank dobili prej, bo izplačilo možno tudi pred tem.

Sindikat Aha Mure se bo po besedah predsednice Jolanke Horvat o nadaljnjih korakih odločal v torek, danes pa mu je vodstvo predstavilo program presežnih delavcev in kriterije za odpuščenje. Tudi o tem bo sindikat razpravljal prihodnji teden.

Prvo polovico aprilske plače so zaposleni dobili 17. maja, solastnica podjetja Aha Mura Mojca Lukančič pa je takrat napovedala, da bodo preostanek plače dobili do konca tega tedna, predvidoma pa že v torek, ker so tri od štirih bank, pri katerih je skupina Aha zaprosila za posojilo, to že odobrile.