Svet

Katastrofa na obzorju?

T.P.
24. 5. 2013, 13.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V soboto zjutraj bomo dočakali Lunin mrk, ki ga pri nas sicer ne bomo videli, a to ne pomeni, da na nas ne bo imel vpliva.

Lunin mrk

Pravzaprav ga že dodobra občutimo, je tako?! 

Mrki že od nekdaj napovedujejo naravne katastrofe, nepredvidene dogodke, neverjetna naključja, nesreče v nenavadnih okoliščinah, poplave, potrese, požare, škandale in celo umore. To obdobje ni ugodno za pomembne projekte in dejavnosti. 

Čeprav večine mrkov pri nas ne moremo videti, je njihov vpliv zelo močan, kar ste v teh dneh, ko se približuje Lunin mrk, gotovo opazili že sami.

Posebno pozornost velja posvetiti 24. in 26. maju (dnevu pred Luninim mrkom in dnevu po njem), kajti prav v tem času boste potrebovali maksimalno vzdržljivost in sposobnost reševanja težav brez pomoči drugih. Pričakujte zaplete v prometu, lahko se pojavijo napake v različnih dokumentih. 

Ne nasedajte strahu

V soboto, 25. Maja, raje odložite potovanja, dogovore, podpise pogodb, začetke reklamnih akcij. Pojavijo se lahko težave s pridobivanjem viz, delovnih dovoljenj, dan pa bo težek tudi za študente, saj se jih lahko polasti strah, da njihovo znanje ni dovolj dobro za polaganje izpitov. Ne glede na to, kako se boste počutili, nikar ne sprejemajte pomembnih odločitev, ki lahko konkretno spremenijo vaše življenje. Dan po mrku (26. maj) bo kot naročen za poglabljanje vase ter podrobnejšo analizo situacije, ki vas muči, saj obstaja velika možnost, da boste našli prave vzroke za notranje nezadovoljstvo. 

Triada mrkov 2013
Z aprilsko polno luno (25. aprila) se je sprožil prvi val aprilsko-majske triade mrkov v letu 2013. Drugi val se je aktiviral 10. maja, ko smo imeli Sončev mrk, tretji, najmočnejši val, pa se sproži ob Luninem mrku 25. maja 2013, ki bo aktiviral polletno obdobje popolne transformacije in aktivacije novega. 

Odpovejte vse

V dneh okrog Luninega mrka odpovejte pomembne sestanke in potovanja, ne začenjajte novih poslov in se, če je le mogoče, izognite kirurškim posegom oziroma vsemu, kar je tvegano. V teh dneh je povečana nevarnost poškodb ter drugih nesreč.  

Dva tedna prej in dva tedna po mrku veliko ljudi, zlasti starejše generacije, občuti poslabšanje zdravstvenega stanja, posebej kroničnih bolezni. Na udaru so srčni bolniki, za katere je najbolje, da v tem času zmanjšajo telesne aktivnosti, vključno z rekreacijo. 

Počakajte z usodnimi koraki

Na dan Luninega mrka se zmanjša intelektualna aktivnost, zato ne razmišljajte preveč in ne počnite ničesar takega, kar bi bilo posebej pomembno za vas, ne sprejemajte usodnih odločitev, saj se vam kaj lahko zgodi, da boste napačno ocenili realno situacijo. Napaka, ki jo lahko storite zaradi tega, pa bo na vaše življenje vplivala dolgoročno. Starodavni astrologi so verjeli, da takšne posledice vplivajo na življenje toliko mesecev, kolikor je trajal mrk. Paradoksalno pa je, da se ljudje prav v času mrka odločajo za usode korake oziroma korenite življenjske spremembe. 

Usodni dogodki v času mrka:
- potop Titanika, aprila 1912,
- jedrska nesreča v Černobilu, aprila 1986,
- osamosvojitev Slovenije, junija 1991,
- smrt matere Terezije in princese Diane, poleti 1997,
- večkratni umor v Tekačevem v Sloveniji,
- smrt Johna Kennedyja ml., poleti 1999,
- potres v Turčiji in Grčiji, 1999,
- potop ruske podmornice Kursk,
- smrt Ene Begovič, poleti 2000,
- potres in zemeljski plaz v San Salvadorju, januarja 2001.
- krvava družinska tragedija v Zdenski vasi, februarja 2007. 

 

V teh dneh ljudje trpijo tudi psihično. Povečuje se število samomorov ter duševnih težav, tesnobnosti, nejasnosti in celo panike. Treba je vedeti, da se takšni občutki polaščajo tudi ljudi, ki navadno nimajo tovrstnih težav. Pa še nekaj, v tem času se ne boste mogli zanesti niti na intuicijo, ki bo mrknila skupaj z mrkom. Pričakujte popolno blokado. 

Sanje v času mrka

Sanje v noči pred, po in med mrkom se nanašajo na zdravje in čustveno življenje. Če ženske v teh dneh veliko sanjate o moških (neznanih ali na položaju), se morate vprašati, kaj se dogaja z njihovim ljubezenskim življenje. Če pa imajo take sanje moški, bi se morali spremeniti v odnosu do partnerice, saj bi zaradi njihovega pretiranega mačizma lahko prišlo do ločitve.

Naravni pojav

Lunin mrk je naravni pojav, pri katerem so Sonce, Zemlja in Luna v isti črti, zaradi česar se Luna znajde v Zemljini senci. Sonce osvetljuje Luno, med mrkom pa gre Luna skozi senco, ki jo meče Zemlja. Luna bi sicer morala tedaj postati nevidna, vendar se to ne zgodi, saj jo vseeno doseže nekaj žarkov in se zato obarva rdeče.

Dobronamerni napotki za te občutljive dni

- Izognite se potovanjem.

- Ne jejte tri ure pred in po mrku.

- Izogibajte se alkoholu in nikotinu.

- Vozite zelo previdno ali raje pustite avto pri miru.

- Ne začenjajte finančnih poslov.

- Čim manj komunicirajte.

- Ne začenjajte ničesar novega.

- Ne bodite preveč aktivni, umirite se.

- Priporočena je meditacija in drugi duhovni obredi.

- S pozitivnimi mislimi prosite za najvišje dobro.

- Priporočeno je prhanje pred mrkom.

- Odrecite se slabim navadam.

- Osvobodite se nezaželenih oseb v življenju.

Pomagajte si z meditacijo.
Princesa Diana je umrla v času mrka.