Slovenija

Policisti se bodo pomerili na 11. policijskih igrah

STA / S.R.
23. 5. 2013, 11.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Policisti se bodo danes in v petek merili na že 11. policijskih igrah, največji športni in družabni prireditvi v policiji.

S.R.
Policisti se bodo pomerili v uporabnih policijskih panogah.

Večina tekmovanj bo na policijski akademiji v Tacnu, zaposleni na policijskih upravah in na Generalni policijski upravi pa bodo tekmovali v najbolj priljubljenih športnih disciplinah v policiji.

Kot so sporočili s policije, se bodo udeleženci pomerili v judu, samoobrambi in praktičnem postopku, v policijskem mnogoboju, streljanju z zračno in avtomatsko puško ter streljanju s pištolo. Prevladujejo torej panoge, katerih znanje je za policiste in policistke pri njihovem delu zelo koristno, dodajajo na policiji.

Poleg tega na policijskih igrah tekmujejo še v šahu ter v nogometu in odbojki na mivki. Najboljši posamezniki in ekipe v skupni razvrstitvi na koncu prejmejo diplome, medalje in pokale.

Dogodek je namenjen krepitvi športnega duha ter preverjanju in izboljšanju psihofizične kondicije policistov, ki je potrebna za uspešno in učinkovito delo. Obenem pa so igre tudi priložnost za druženje in poglabljanje prijateljskih vezi med zaposlenimi.