Slovenija

Arcont IP lani povečal prihodke in dobiček

STA / J.P.
5. 5. 2013, 09.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Družba Arcont IP iz Gornje Radgone je lani ustvarila 14,1 milijona evrov prihodkov, kar je za dobrih sedem odstotkov več kot leto prej.

http://www.arcont.si/

Čisti dobiček se je glede na leto 2011 povečal za 17 odstotkov na dobrih 778.000 evrov.

V Arcontu IP, hčerinski družbi Arconta, sicer pa največjem izdelovalcu stavbnega pohištva iz PVC in aluminija v Sloveniji, so za STA pojasnili, da so v letu 2012 načrtovane prihodke presegli za 3,7 odstotka.

V ponudbi imajo vedno več izdelkov na daljinsko upravljanje in avtomatiko, povečali so prodajo na tujih trgih in se intenzivneje lotili investiranja v nepremičnine, pred kratkim so uspešno zgradili stanovanjski blok na Spodnji Ščavnici, v katerem je 28 nadstandardnih stanovanj. Poleg vlaganja v novo tehnološko opremo, kar plačujejo z lastnim denarjem, ocenjujejo kot dobro naložbo tudi gradnjo stanovanjskega bloka.

Kot pravijo v družbi, so kljub kriznim razmeram v gradbeništvu z dobro organizirano prodajno mrežo uspeli lani prodati kar 70.395 enot iz PVC in aluminija ter za dobre tri odstotke povečati prodajo garažnih in drugih vrat Novoferm, katerih generalni uvoznik so.

Ob tem ugotavljajo, da predvsem na slovenskem trgu prednjačijo naročila manjših vrednosti, obenem pa raste povpraševanje po zahtevnejših in izdelkih višjega cenovnega razreda. Pri razvoju stavbnega pohištva vse bolj vključujejo elektroniko in informatiko, njihova novost so t.i. pametna okna in senčila, ki jih je mogoče upravljati s pametnimi telefoni.

V Arcontu IP, kjer povprečno že dalj časa dela 117 zaposlenih, še pravijo, da vse obveznosti plačujejo v rokih, imajo zelo nizko zadolženost in ugoden denarni tok, prodajo pa želijo povečati predvsem v Avstriji in Italiji.