Slovenija

Začenja se spomladanska humanitarna akcija Anina zvezdica

STA / J.P.
1. 5. 2013, 10.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Letos se bodo akciji poleg vojakov in policistov pridružili tudi gasilci.

Facebook

Začenja se spomladanska humanitarna akcija Anina zvezdica, v okviru katere bodo do 18. maja za družine in posameznike z manj priložnostmi zbirali hrano z daljšim rokom uporabe.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali na ministrstvu za notranje zadeve, bodo v organizaciji Anina zvezdica poskrbeli za pripravo in distribucijo paketov tistim, ki najbolj potrebujejo tovrstno pomoč.

Policisti, vojaki in gasilci bodo med drugim zbirali paštete in drugo konzervirano hrano, moko, sladkor, olje, kis, testenine, riž in kosmiče.

Vojaki so lani skupaj s policisti v slabih dveh tednih zbrali okoli 20 ton hrane in prehrambnih izdelkov ter dokazali, da "majhni ljudje z velikim srcem lahko presežejo še tako nore sanje", navajajo na obrambnem ministrstvu. Ob tem so prepričani, da bodo letos v akciji še uspešnejši, saj se bodo pridružili tudi gasilci.

Občani, ki želijo darovati, lahko hrano prinesejo v policijske enote in vojašnice v večjih mestih po državi. Med drugim lahko hrano prinesejo v ljubljansko vojašnico Edvarda Peperka, v kranjsko vojašnico Petra Petriča, v Vojašnico generala Maistra v Mariboru in v novomeško vojašnico Franca Uršiča.