Slovenija

Bratuškovi čestitali tudi cerkveni krogi

STA
21. 3. 2013, 20.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Čestitala sta ji ljubljanski nadškof Anton Stres in škof Evangeličanske cerkve Geza Erniša.

Mediaspeed

Ljubljanski nadškof Anton Stres poudaril, da slovenska Katoliška cerkev pričakuje, da se bo nova vlada zavzela tudi za okrepljeno sodelovanje s cerkvami in verskimi skupnostmi v skupno dobro vseh.

Ljubljanski nadškof je izrazil pričakovanje, da bo nova vlada v svojem odnosu do Cerkve ter drugih verskih skupnosti spoštovala obstoječo zakonodajo "v duhu" zadnjih odločb ustavnega sodišča, ki da podpirajo kooperativni model odnosov med državo in verskimi skupnostmi.

"Glede na to, da je po eni strani v zadnjem času opazen zaskrbljujoči razmah sovražnega govora do Cerkve, po drugi strani pa v Evropi poteka razprava o tem, kako preprečevati nestrpnost in kristjanofobijo, pričakujemo, da se bo tudi naša vlada dejavno vključila v ta prizadevanja," je poudaril Stres in dodal, da je slovenska Cerkev pripravljena po svojim močeh pomagati pri premagovanju sedanjih težav.

V imenu Evangeličanske cerkve v Sloveniji je Bratuškovi ob izvolitvi za predsednico vlade čestital tudi škof Geza Erniša.

"Vam in vaši ministrski ekipi želim veliko uspeha pri odgovornem delu, za katero sem prepričan, da bo zastavljeno tako, da bo služilo vsesplošnemu materialnemu in duhovnemu napredku ter blagostanju državljanov Slovenije," je v čestitki Bratuškovi zapisal Erniša.