Slovenija

Ukom bo vodil Matija Sevšek

STA/PR
21. 3. 2013, 19.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Generalna državna sekretarka je Tanja Šarabon s Kemijskega inštituta v Ljubljani, vodja kabineta predsednice vlade pa bo Jernej Pavlič.

Mediaspeed

Matija Sevšek je bil sicer do sedaj predstavnik za odnose z javnostjo največje parlamentarne stranke PS, ki jo vodi Bratuškova. V preteklosti pa je bil med drugim svetovalec v kabinetu takratne ministrice za notranje zadeve in predsednice LDS Katarine Kresal. Sevšek bo urad vodil kot vršilec dolžnosti direktorja, in sicer do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku.

Logar svojemu nasledniku želi uspešno delo in mu, po njegovih besedah  prepušča dobro zapuščino. Kot je pojasnil, so v zadnjem letu z racionalizacijo poslovanja na Ukomu omogočili prihranek v višini skoraj dveh milijonov evrov. V prihodnje po njegovih besedah Ukom čakajo mednarodni dogodki, kot sta Evropsko košarkarsko prvenstvo in Olimpijske igre v Sočiju, za katere je Logar prepričan, da jih bodo na uradu znali ustrezno izkoristiti za promocijo države.

Generalni sekretarki vlade Šarabonovi je vlada danes izdala tudi pooblastilo za izjavljanje volje Slovenije kot edine delničarke ali edine družbenice v gospodarskih družbah.

Šarabonova sicer prihaja z ljubljanskega Kemijskega inštituta kot v. d. pomočnice direktorja za splošne zadeve, je zapisano na spletni strani inštituta. Funkcijo generalne sekretarke pa je sicer ob primopredaji poslov danes popoldan prevzela od Boža Predaliča (SDS), ki odhaja za načelnika upravne enote Grosuplje. Na to mesto ga je namreč imenoval Zvonko Černač (SDS) v času, ko je bil pooblaščen za opravljanje nalog ministra za pravosodje in javno upravo.

Vodstvo kabineta predsednice vlade pa prevzema Pavlič, sicer predsednik občinskega odbora PS Jesenice ter predsednik podmladka PS.

Vladna ekipa Alenke Bratušek, ki je v sredo zaprisegla pred državnim zborom, se je namreč opoldne sestala na svoji prvi seji ter izvedla nekaj kadrovskih menjav in razrešitev, imenovala več državnih sekretarjev in ustanovila delovna telesa vlade. Člani vlade so se seznanili tudi z informacijo o stanju državnega proračuna, so sporočili iz Ukoma.