Slovenija

Zlati kamen za Postojno

P. R./ STA
13. 3. 2013, 19.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mesto je prepričalo s preprosto strategijo, opiranjem na lastne vire in vključevanjem zasebne podjetnosti.

slovenia.info

Gre za priznanje za razvojno najbolj prodorno slovensko občino, ki so ga podelili ob zaključku konference Zlati kamen na Brdu pri Kranju. Med šestimi finalisti so bile poleg Postojne še občine Tolmin, Lendava, Nova Gorica, Radovljica in Razkrižje.

Osrednjo nagrado za najbolj prodorno občino je žirija dodelila občini Postojna, saj ima, kot so utemeljili, preprosto in jasno razvojno vizijo, ki jo dosledno izvaja. Pri razvoju se močno opira na lastne vire, hkrati pa je znala te vire utrditi z zglednim javno zasebnim partnerstvom. Vse to so pomembna sporočila za finančno zahteven čas, ugotavljajo podeljevalci nagrade.

"Ni še daleč čas, ko je bila Postojna dokaj neprivlačen kraj, poln starih vojašnic in zanemarjenih pročelij. Zdaj daje vtis urejenega in živahnega trga," so zapisali v obrazložitvi in dodali, da v občini niso le uvedli brezplačnega javnega prometa, temveč tudi stalno izboljšujejo vozni red, uporabljajo informacijsko tehnologijo za stalen javni dialog in so edina občina v državi, ki je skoraj v celoti pokrita z brezplačnim wifi signalom.