Slovenija

Mandatarka doma nosi hlače, v službi krilo

L. N. / Lady
6. 3. 2013, 14.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po zgodovinskem dogodku, ko smo dobili prvo mandatarko, so novinarji revije Lady pokukali v zasebno življenje samozavestne Alenke Bratušek.

Mama dveh čudovitih otrok in partnerica kolesarskega mojstra je najboljši dokaz za to, da ženske na visokih političnih funkcijah niso možače. Vselej urejenaljubiteljica kratkih kril in najlonskih nogavic je prava osvežitev v domačem političnem prostoru, čeprav o njej nismo vedeli prav veliko. Glasba, šport, narava, dobra družba in slastna hrana so njene strasti, za katere si rada vzame čas, seveda če se ji pri tem pridružijo še preostali člani družine.

Alenka se je rodila leta 1970 v Celju, nato pa v bližnjem Žalcu preživela svoja najstniška leta. Med študijem v Ljubljani, kjer je leta 1994 diplomirala na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo, 2006 pa še magistrirala iz menedžmenta na Fakulteti za družbene vede, je spoznala ljubezen svojega življenja. Z Miroslavom Mitjo Cvjetičaninom sta si obljubila večno zvestobo, vendar ambiciozna Alenka ni prevzela moževega priimka. Ga pa nosita še ne 15-letni sin Oskar in polnoletna hči Nuša, ki sta oba zelo podobna mamici in sta nanjo tudi izjemno navezana.

Več si lahko preberete v tiskani izdaji revije Lady!