Slovenija

Enkratno doživetje poroke v maskah in perju

Benjamin Kračun
5. 2. 2013, 10.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Sobota, 2.2.2013. Magičnost datuma, dneva in doživetja. Enkratnost, neponovljivost, izjemnost in glamuroznost dogodka na zimsko soboto v Penzionu Kračun.

Nina in Vito sta se predala pripravam na dogodek odlični organizatorki Petri Starbek. V tako kratkem času zares potrebuješ pomoč, da te nekdo pripravi na dogodek, ki se ga boš spominjal za vedno. Načrtovati je potrebno prav vse. Od začetka do konca, nič ne sme biti prepuščeno usodi. Za nepozabne užitke in spomine, ki trajajo. Od testa menija, pomerjanja obleke v salonu Krinolina, prstanov, make upa Anje Farčnik, frizure in še več. Vse to vzame čas in veliko uric - vaših, njunih in naših misli.

Poroka, katere pravljica bo živela v nas zavedno, ne samo en teden in par dni, pač pa leta in leta, ko se bomo spominjali kako smo z Vitom in Nino delili radosti tega dneva. Na ta dan smo se vsi skupaj pripravljali en dober mesec. Mesec, ko ni minilo dneva, da ne bi pomislili na to kaj bo posebnega na dogodku, ki ga pripravljamo. Bo to glasba, fotografija, šopek, obleka, hrana, pijača, darila, čevlji, prti, kozarci ali še kaj več?!

Ko so se dnevi pred poroko krajšali in ko sta bila Vito in Nina le nekaj dni pred poroko, smo že začutili veliko pričakovanja in nekaj zdrave predporočne živčnosti. A nikjer ni bilo pretiravanja, izjemen par z zgodbo v duši in srčku, ki sta nas očarala prav vse, ki smo se lahko dotaknili njune zgodbe na poročni dan to soboto.

In tako se je vse skupaj pričelo s pripravami, najprej krožniki in kozarci, nato priprava prostora za civilni obred, vse v enem in v eni hiši. Čas je kar letel in že je bila tukaj Danica, Frizerski salon Lasek, 'lady' z nasmeškom in karizmo. Gospa, ki je poskrbela, da sta naša sončeka uživala v razvajanju njunih las in da so pričeske zablestele. Sledilo je ličenje in še zadnji popravki. Pripravljena in razigrana sta se odpravila v Žičko kartuzijo na slikanje. Bilo je težko, 'nebo se je utrgalo'  in nič kaj prijetno toplo. A ob fotografu kot je Janez Kotar je bilo vse skupaj le še ena  pravljica. Nepozabno, čudovito in lepo. Z objektivom te gleda kot lepe, sijoče očke otročička, ki te tako zvesto pogleda in ujame tvoj pogled. Dotik njegove fotografije je nežen dotik večnosti ujete na fotografiji. Fantastično, brez besed. V sliki, ki pove več kot tisoč besed. In čas je minil kot tren oka. Dve uri in že nazaj v penzion, kjer se je napetost stopnjevala  in 'živčki' so že začeli delati svoje. Za belimi platnenimi stenami poročne pravljice in v svoju sveč, v družbi družine in svatov sta izrekla svoj DA. Trenutek sreče, doživetja, ganjenosti, spominov in tudi solzic. Mislim, da med svati ni bilo enega, ki se ga nebi dotaknile besede matičarja, pogledi Nine in Vita in sladke, male hčere Zarje, ki jima je podala prstane. Trenutek, ki nas je napolnil vse s srečo, radostjo in čustvi. Težko opišeš, a bilo je nepozabno. In končno je sledil poljub, podpis in že so zapeli kozarci penine.

##IMAGE-19916##

In pričela se je noč, noč zabave in novih spominov. Noč, ki bi lahko trajala dneve in dneve. Bogato obložene mize, pogrinjki in dekoracija Cvetličarne Omers, ki se je kar bohotila iz miz. Svatje so uživali, klepetali in nazdravljali ženinu in nevesti. Sledil je ples, skrbno izbrana koreografija Matjaža in prelepi gibi. Uživala sta do zadnjega koraka, njun nasmeh je povedal vse. Objel jo je, stisnil k sebi in zavrtel. Sanjsko. Ko je v zraku sreča, ne samo ljubezen. Po večerji in sladici je sledil ples, ples in ples. Le kaj vse ne zmore Trio Kranjc?! Njihove spretne roke in glasbeno srce, so povzročile, da so tudi naša srca zapela v ritmu njihovih not. Čas se je ustavil le za trenutek ob slastni torti Lolite, a ne za dolgo, 'muzikanti' nam niso pustili sedeti. In tako je bilo vso noč, do jutra. Po krajšem, a slastnem spancu, je sledil skupni zajtrk s svati in že smo si pomahali v slovo do prihodnjega srečanja. Ženin in nevesta sta nas ob koncu razveselila s kapljico modre frankinje iz Škalc za moške in čaj za ženske.

Le kaj lahko opazovalec poreče ob tem? Priznam, da je tudi meni utrnila solzica ali dve, ker sem lahko spremljal in doživel ljubezen, ki je tako lepa, tako čista in izrazita, da si na koncu rečeš, še je, še obstaja. Ja kaj le? Poročna pravljica za dva. Popolen užitek doživetja, vrhunske družbe in vseh, ki so prišli in poskrbeli, da je bila poroka nepozabna.

2.2.2013 bo za nas datum, ki bo skoraj tako naš kot njun. Datum spominov in prave sreče. Potrebujemo še kaj več?