Slovenija

NSi ostaja v koaliciji

STA / R.S.
29. 1. 2013, 14.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

NSi bo po besedah vodje poslancev stranke Mateja Tonina ostala v koaliciji vse dotlej, ko bodo pogoji za normalno delo oz. dokler bo DZ normalno sprejemal zakone te vlade.

NSi je po besedah Tonina že povedala, da postavlja v ospredje državo in ne strankarskih interesov. Tako je tudi predsednica stranke NSi Ljudmila Novak že pojasnila, da bodo v tej koaliciji ostali vse dotlej, ko bodo pogoji za normalno delo.

Na ponedeljkovem izvršilnem odboru so po besedah Tonina opredelili, kaj so pogoji za normalno delo. Torej, da DZ normalno sprejema zakone, ki jih predlaga vlada, četudi bo v vladi manjkalo nekaj ministrov. "Če pa se bo izkazalo, da vsi zakoni, ki jih ta vlada predlaga, v DZ neslavno končajo, bo tudi svet NSi razmislil o tem, ali je v tej koaliciji še vredno vztrajati," je pojasnil Tonin.

Dodal je še, da če predsednik vlade Janez Janša v danem trenutku ne bo naredil nekih potez, potem bo ta odgovornost na NSi. Opozoril je, da vlada ne more veljavno odločati, če ni sklepčna, kar bi se po njegovih besedah zgodilo, če po odhodu ministrov DL, SLS in DeSUS vlado zapustita tudi ministra NSi.