Prometna besreča

Pred Ravbarkomando samo še občasni zastoji zastoj

M.K./STA
1. 8. 2016, 15.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Posledice prometne nesreče na primorski avtocesti pred počivališčem Ravberkomanda v smeri proti Kopru, ki je povzročila več kot 20-kilometrski zastoj, so odstranili. Kljub temu pa še prihaja do občasnih zastojev, preden bo promet na tem delu avtoceste stekel tekoče.

Promet.si

Prometna nesreča se je zgodila nekaj pred 11. uro dopoldne. Po prvih podatkih naj bi trčila štiri osebna vozila. V nesreči je bilo udeleženih več oseb, dva naj bi bila lažje poškodovana. 

Zastoj je sprva segal od viadukta Verd pri Vrhniki pa vse do Ravbarkomande, torej je bil dolg več kot 20 kilometrov. Voznikom, ki so obstali v koloni, se bo pot podaljšala za vsaj dve do tri ure, je pojasnila Barbara Janežič s prometnoinformacijskega centra.  Trenutno je zastoj dolg približno 8 kilometrov. Potovalni čas pa se podaljša za dobre pol ure.

"Voznike pozivamo, naj mimo mesta nesreče vozijo normalno in ne povzročajo dodatnih zastojev. Gneča je nastala tudi na stari cesti med Vrhniko, Logatcem, Uncem in Postojno. Voznikom svetujemo veliko mero strpnosti ali pa naj se odpravijo na pot pozneje," je dejala.Kljub temu, da so mesto nesreče sedaj počistili, pa na prometnoinformacijskem centru pričakujejo, da se razmere na tem odseku avtoceste ne bodo povsem normalizirale še vsaj dve uri.

Približno 2,5-kilometrski zastoj je nastal tudi pri Ravbarkomandi v smeri proti Ljubljani.

Zastoji so nastali tudi na vzporednih regionalnih cestah med Vrhniko in Postojno.