V nedeljo

Tragično: moški umrl po udaru strele

T.L.
1. 8. 2016, 15.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na polju je ležal moški, ki ni kazal znakov življenja. Prvi znaki kažejo, da je bil zanj usoden udar strele, natančen vzrok smrti pa bo odkrila obdukcija.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Policija je bila v nedeljo ob 17.13 uri obveščena, da na območju Dombrava (Občina Renče – Vogrsko) leži negiben moški, ki ni kazal znakov življenja.

Poleg policistov so na kraj odhiteli reševalci, zdravnica ZD Nova Gorica pa je na kraju lahko le potrdila smrt 62-letnega moškega. Odredila je sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, ki bo pokazala natančen vzrok smrti.

Kot je sporočila policija, je moški s kmetijskim strojem (motokultivatorjem) opravljal kmečka opravila na polju, po prvih ugotovitvah zdravnice na kraju pa je bil najverjetnejši vzrok smrti udar strele. Pokojni je obležal približno pet metrov stran od omenjenega kmetijskega stroja.

Policisti so v zvezi z obravnavanim primerom obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Novogoriški policisti so tujo krivdo izključili in bodo s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.