Primorska avtocesta

Prometna nesreča povzročila zastoj med med Vrhniko in Logom

M.K.
22. 5. 2016, 21.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zastoj in desetkilometrsko kolono vozil je povzročila hujša prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo tudi policijsko vozilo.

promet.si
Razmere na cesti: A1/E61/E70 Ljubljana - Koper, viadukt Verd, pogled proti Ljubljana ob 21:25

Zaradi prometne nesreće je na primorski avtocesti med priključkom Vrhnika in cestninsko postajo Log nastal okoli 10-kilometrska kolona vozil proti Ljubljani in zastoj, ki je trajal več ur.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so bili o prometni nesreči na primorski avtocesti obveščeni okoli 18. ure. Po doslej zbranih podatkih je do nesreče prišlo, ko je 56-letni motorist dohitel premikajočo kolono vozil, kjer je, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti, najprej oplazil osebno vozilo, nato pa je motorno kolo odbilo še v službeno vozilo policije. Slednje je nato s sprednjo stranjo trčilo še vozilo, ki je bilo pred njim.

V nesreči se je 56-letni motorist huje poškodoval, njegova 48-letna potnica pa lažje. Z reševalnim vozilom so ju odpeljali v ljubljanski klinični center. V nesreči sta bila lažje poškodovana tudi 38-letni policist in 34-letna policistka. Nastalo pa je za približno 10.000 evrov škode.