Nevarna mešanica drog

Na koncertu se jih je pet zgrudilo in umrlo

M.K./STA
22. 5. 2016, 17.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Američan in štirje Filipinci so umrli, potem ko so se v soboto zgrudili na koncertu v filipinskem mestu Pasay blizu Manile.

Twitter
Koncerta na parkirišču enega od tamkajšnjih nakupovalnih centrov se je udeležilo okoli 14.000 ljudi.

Po navedbah policije za zdaj ni znano, da bi med umrlimi obstajale kakršnekoli povezave. Po nekaterih navedbah bi vzrok smrti lahko bile droge, podtaknjene v alkoholne pijače.

Vseh pet oseb so takoj po tem, ko so se zgrudili, prepeljali v bližnje bolnišnice. Dva sta po navedbah policije umrla ob prihodu v bolnišnico v soboto zvečer po lokalnem času, dva pa danes zgodaj zjutraj. Peta žrtev je umrla danes popoldne po lokalnem času.

Po ugotovitvah policije je bil eden od umrlih 33-letni ameriški državljan.

Koncerta na parkirišču enega od tamkajšnjih nakupovalnih centrov, na katerem sta kot glavna gosta nastopila belgijska zvezdnika elektronske glasbe, se je udeležilo okoli 14.000 ljudi.

Facebook

Po podatkih z družbenih omrežij so bile v alkoholnih pijačah, ki so jih prodajali na dogodku, mešanice droge ekstazi in še ene sintetične droge. Policija vzroke smrti še preiskuje, ob tem pa preverja tudi ponudnike hrane ter alkoholnih in drugih pijač, ki so bile na voljo na koncertu.

Facebook uporabnik je objavil, da je njegov prijatelj, ki je domnevno ena izmed žrtev, zaužil zeleno pilulo, ki lahko povzroči "odpoved ledvic, hudo dehidracijo, visoko vročino, zelo povečan srčni utrip in notranje krvavitve."

Proizvajalec zobne paste, ki je organiziral koncert, je obljubil sodelovanje v preiskavi. "Obžalujemo, da je kljub zelo strogim preventivnim ukrepom, ki smo jih vzpostavili za zagotavljanje varnosti vseh udeležencev, prišlo do incidenta," so v podjetju zapisali v sporočilu.