Promet

Oviran promet na dolenjski avtocesti

M.J.
4. 11. 2014, 07.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na dolenjski avtocesti med počivališčem Starine in priključkom Novo mesto - vzhod proti Ljubljani zaradi razlitega olja oviran promet.

promet.si

Zaradi jutranje prometne konice so gneče in zastoji na štajerski avtocesti od Domžal proti Zadobrovi, na ljubljanski južni obvoznici pred izvozom Ljubljana - zahod v smeri Malenc in na cesti Škofljica - Ljubljana.

Na glavni cesti Velenje - Slovenj Gradec je zaradi okvare semaforjev oviran promet v Velenju na Šaleški cesti v križišču s Kidričevo cesto.

Predvidoma od srede dopoldne do 14. novembra bo na primorski avtocesti zaradi del zaprt priključek Unec (izvoz in uvoz) v smeri Kopra. Obvoz bo preko priključkov Logatec in Postojna. Promet mimo priključka Unec proti Kopru bo v tem času potekal po dveh zoženih pasovih.

Promet skozi predor Karavanke poteka izmenično enosmerno s čakalno dobo pred predorom. Nočne popolne zapore so med 23. uro in 4.30 zjutraj.

Na avtocestnem odseku Gabrk - Fernetiči je med priključkom Sežana/vzhod in prehodom Fernetiči zaprta avtocesta proti Italiji, promet poteka dvosmerno po drugi polovici avtoceste. Zaprt je tudi priključek Sežana/zahod v smeri Fernetičev/Italije. Obvoz za osebna vozila je preko priključka Sežana/vzhod. Za tovorna vozila je obvoz do terminala voden preko platoja prehoda Fernetiči.