Črna kronika

Dečka zgorela v plamenih

Č.K.
4. 11. 2014, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Včeraj dopoldne se je v vasici Miroč, le streljaj od Dolnjega Milanovca, zgodila prava tragedija, saj sta v do tal pogoreli hiši umrla dve- in triletni deček. Kot poročajo srbski mediji, je do požara, katerega vzrok je še nepojasnjen, prišlo v zgodnjih jutranjih urah.

Mati dečkov naj bi se, kot je to počela vsako jutro, odpravila od doma po vodo. Ko se je vračala domov, je v daljavi videla svojo hišo v plamenih. Kljub hitremu posredovanju so bili gasilci in reševalci povsem brez pomoči. »Hiša je bila popolnoma v plamenih, gasilci so po svojih najboljših močeh poskušali ukrotiti požar, a za fantka so bili prepozni. Ni nam uspelo opraviti ogleda hiše, saj je zgorela do tal,« je za srbske medije dejal predstavnik policije.

Direktor lokalnega zdravstvenega doma Majdanpek Miljojko Nešović je ob tem dejal, da mu je zdravnik, ki se je vrnil s kraja požara, dejal, da je bila identifikacija malčkov nemogoča, saj sta bili trupli povsem neprepoznavni. Mati, ki je poskušala rešiti svoja otroka, je utrpela lažje opekline, zaradi šoka pa jo je zdravstveno osebje prepeljalo v lokalno bolnišnico. »Bili so tako srčna družina. Ne morem verjeti, da jih je doletela tako strašna tragedija,« je s solzami v očeh dejala sovaščanka.

To je bil že tretji požar v dobrem mesecu dni, v katerem so življenje izgubili otroci. V zadnjih osmih mesecih pa so po poročanju srbskih medijev požari po državi terjali življenja kar osmih otrok, mlajših od deset let.