Slovenija

Bošku Šrotu so znesek očitane pridobljene koristi neverjetno znižali

T.R.
4. 11. 2014, 07.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Današnje sojenje nekdanjemu predsedniku uprave Pivovarne Laško Bošku Šrotu in soobtoženim v primeru Laško se po vsej verjetnosti ne bo zaključilo z dokaznim postopkom in nato izrekom sklepnih besed tožilstva in obrambe.

Slednja je namreč spremenjeno obtožnico prejela šele včeraj, zato bo na današnji obravnavi zahtevala nekaj časa, da jo preuči. V njej, kot je poenostavljeno povzel, tožilec Jože Kozina Šrotu ne očita več, da je v času menedžerskega prevzema Pivovarne Laško, v letih 2008 in 2009, pridobil korist za družbo Atka-Prima in zase, temveč za družbi Center Naložbe in Infond Holding. Znižal se je tudi znesek očitane pridobljene koristi, ki ni več 109 milijonov evrov, temveč 77 milijonov evrov.

Tožilec Jože Kozina je dejal, da je spremenjeno obtožnico, kar po njegovih besedah po desetmesečnem sojenju ni nič neobičajnega, vložil v sredo.

Vse strani so prejele še novo dopolnitev izvedenskega mnenja. Tega je finančni izvedenec Srečko Lavrenčič pripravil po pričanju na obravnavi sredi oktobra, ko so razčiščevali, koliko posojil, ki so jih za v sojenje relevantnem času družbi Infond Holding dajale družbe iz skupine Laško in Center Naložbe, se da posredno in neposredno povezati s financiranjem prevzema pivovarne.

Tožilec Jože Kozina je dejal, da je spremenjeno obtožnico, kar po njegovih besedah po desetmesečnem sojenju ni nič neobičajnega, vložil v sredo. Povedal je še, da je obramba za današnjo obravnavo vložila nov predlog za ponovno zaslišanje ene od prič v tem procesu. Poleg Šrota v tem primeru sodijo nekdanjemu direktorju Infond Holdinga Matjažu Rutarju, Šrotovi nekdanji svetovalki Vesni Rosenfeld in družbi Atka-Prima.