Promet

Številne ceste po Sloveniji zasuli plazovi

M.J.
15. 9. 2014, 07.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je jutranja prometna konica na štajerski avtocesti od Domžal proti Ljubljani ter na cesti Škofljica-Ljubljana.

sta

Zaradi zemeljskih plazov ter poplavljenih in poškodovanih cestišč je zaprtih kar nekaj cest po Sloveniji, med drugim cesta Šklendrovec-Podkum v Zasavju. Na Dolenjskem so zaprte ceste Zameško-Kostanjevica (Koprivnik-Malence), Gaber-Uršna Sela-Novo mesto, mejni prehod Božakovo, Šentjernej-Kostanjevica na Krki-Križaj. V Pomurju in Podravju so zaprte ceste Stročja vas-Pavlovci, Velika Polana-Beltinci (pri naselju Lipa), mejni prehod Hotiza, Turnišče-Gomilca in Črenšovci-Razkrižje. Na Štajerskem in Koroškem so zaprte naslednje ceste Poljčane-Majšperk (pri Koritnem), Majšperk-Jurovci (pri Stogovcih), Ruta-Pesek (med Lovrencem na Pohorju in Roglo), Laško-Lahomno-Šentrupert, Rimske Toplice-Jurklošter, Črnolica-Lesično (med Gorico pri Slivnici in Žegrom) in Vuzenica-Dravče.

Od 15. septembra naprej bo promet skozi predor Karavanke urejen izmenično enosmerno s čakalno dobo pred predorom. Predvidene so tudi nočne popolne zapore.

Do 13. oktobra bodo na štajerski avtocesti med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani popolne nočne zapore med 21. in 5. uro zjutraj. Zadnja dva vikenda v septembru bodo popolne zapore cel dan. V času popolnih zapor bo v celoti zaprt tudi priključek Trojane.

Ta teden bodo postavili delovno zaporo na primorski avtocesti med priključkoma Unec in Logatec. Zapore bodo tudi na priključku Unec.