Promet

Nekaj zastojev po Sloveniji

STA
15. 7. 2014, 11.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zgoščen promet na štajerski avtocesti pred priključkom Trojane v smeri Ljubljane. Zaradi prometnih nesreč na štajerski avtocesti je zaprta polovica štajerske avtoceste med priključkom Slovenska Bistrica - sever in počivališčem Polskava v smeri Maribora.

Dars
Promet je preusmerjen na vzporedno cesto. Nastaja zastoj. Zaprt je tudi vozni pas med počivališčem Tepanje in priključkom Slovenska Bistrica/jug v smeri Maribora. Na štajerski avtocesti sta zaradi del zaprta izvoz in uvoz Šentrupert proti Mariboru.

V Ljubljani na Dunajski cesti je zaprt most čez Savo v Črnučah. Zapora bo predvidoma do konca oktobra.
Obvozi so urejeni po Štajerski, Dunajski, Gameljski in Obvozni cesti.

Prepovedi za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol v turistični sezoni: - vsako soboto med 8. in 13. uro, na primorskih cestah med 6. in 16. uro; - ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih med 8. in 21. uro, na primorskih cestah med 8. in 22. uro; - skozi Karavanke pa, po odredbi avstrijskih pristojnih služb, prepoved za tovorna vozila velja ob sobotah med 8. in 14. uro. Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si