Kultura

Snema se nova igrano-dokumentarna serija Umori na slovenskem

M. V.
15. 4. 2021, 09.53
Posodobljeno: 15. 4. 2021, 09.59
Deli članek:

Dr. Boštjan Brezovnik raziskuje vse razsežnosti in posledice umorov in spodbuja kulturo nenasilja.

Aleksander Petrič
Serija raziskuje vse razsežnosti in posledice umorov.

V Ljubljani se je pričelo snemanje igrano-dokumentarne serije Inhumanum: Umori na Slovenskem režiserja in koscenarista Igorja Zupeta. Serija bo imela 8 epizod, njen avtor in scenarist je dr. Boštjan Brezovnik, ki želi objektivno prikazati vse razsežnosti in posledice, do katerih privede dejanje umora, ter s tem prispevati h kulturi nenasilja v družbi.

V igranih prizorih v večjih vlogah nastopajo igralci Ludvik Bagari, Timon Šturbej, Tamara Avguštin, Katarina Matejčič …, svoje bližnje srečanje z serijskim morilcem Metodom Trobcem pa bo opisala naša največja filmska zvezdnica Milena Zupančič.

Igrano-dokumentarna serija nastaja v sodelovanju s policijo, Vrhovnim državnim tožilstvom Republike Slovenije, Novo univerzo, Pravno fakulteto Univerze v Ljubljani, Odvetniško zbornico Slovenije, enoto za forenzično psihiatrijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, Kriminalističnim muzejem Hansa Grossa v avstrijskem Gradcu, Inštitutom za sodno medicino in Upravo Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij.

Na TV Slovenija jo bomo predvidoma gledali prihodnje leto.

Aleksander Petrič
Snemanje igrano-dokumentarne serije Inhumanum: Umori na Slovenskem