Brotfabrik

Na Dunaju razstava s šestimi slovenskimi umetnicami

M.K./STA
20. 6. 2016, 11.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V razstavnih prostorih Brotfabrik na Dunaju si je do 23. julija mogoče ogledati postavitev Melange expanded - Transformation der Wirklichkeit / Transformacija resničnosti, na kateri se predstavljajo umetniki iz Nemčije, Avstrije in Slovenije. Slednjo zastopajo Polona Demšar, Maša Gala, Taja Ivančič, Paola Korošec, Eva Petrič in Saba Skaberne.

Arhiv Svet24
Saba Skaberne

Umetnikom z Dunaja in Münchna pod prvotnim imenom Melange - v münchenskem White Boxu leta 2012 in v dunajskem Künstlerhausu leta 2014 - se na letošnji bienalni razstavi pridružuje ljubljanski sestav, šest članic Društva likovnih umetnikov Ljubljana (DLUL).

Pod razširjenim imenom skupnega letošnjega nastopa Melange expanded - Transformacija resničnosti se bodo umetniki najprej predstavili na Dunaju, nato pa pozneje še v Ljubljani, v razstavnem prostoru DLUL in na Ljubljanskem gradu, so sporočili iz društva Visart.

Kot je zapisal Aleksander Bassin, razstava Melange ni le program, temveč tudi prvi korak k bodočemu sodelovanju samoupravnih umetniških skupin, in to s ciljem ustvariti mednarodno umetniško mrežo na evropski ravni. Melange namerno postavlja različne umetniške smeri eno k drugi, tako da vsaka posamezno dobi več pozornosti.

dunajski razstavni prostor Brotfabrik